Családireceptkönyv.hu

Pufi szalagos párnafánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
1 kávéskanál só
2,5 dkg élesztő
3 dl tej
10 dkg margarin
4 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás
olaj a sütéshez
porcukor

Elkészítés:


A hozzávalókat a kenyérsütő üstjébe tesszük, és ha összedagasztotta, lekapcsoljuk, majd kb. egy órát kelesztjük. Lisztezett felületen kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, és tetszőleges méretű pohárral vagy szaggatóval köröket szaggatunk a tésztából. Egy magasabb falú edényben felforrósítjuk az olajat, addig is kelhet még a tészta.
Közepes lángon, aranyszínűre sütjük mindkét oldalukat. Vigyázzunk, mert nagyon hamar sül.

Trükkök, tippek, praktikák:


A szalagos fánkoknak szerintem nincsen párjuk! Lehet a folyamatot felgyorsítani, készítettem én is nemegyszer a sütőporos tízperces változatot, szeretem is. Ennek ellenére ragaszkodom a klasszikushoz, úgyhogy nekem az az igazi :-)
Én így készítem, a végeredmény pedig nem az a száraz, lyukacsos, hólyagos fajta, hanem valóban olyan, mint egy édes, kerek, pihe-puha párna:

Pufi szalagos párnafánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Töltött padlizsán Nerovedova konyhájából
Töltött padlizsán Nerovedova konyhájából

A padlizsánokat hosszában kettévágjuk, majd a húsát kikaparjuk (kb. fél centis réteg maradjon meg). A padlizsán húsát ledaráljuk vagy botmixerrel pépesítjük. A paradicsomokat megh...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hédi
Paradicsomos rakott tészta
Paradicsomos rakott tészta

A pennét kifőzzük, sós, olajos vízben. Ne főzzük túl puhára, hiszen úgyis sülni fog. A sűrített paradicsomot elkeverjük az olajjal, hozzáadjuk a zöldfűszereket, és a reszelt fok...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Láng-burger
Láng-burger

Tejben elkavarom az élesztőt és mindent összedolgozok…. semmi kelesztés!! Kiolajozott zacskóba teszem a tésztát és kb. 6-8 óra múlva már fogyasztható. (A hűtőben szépen 3* akkor...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tavaszi tekercs
Tavaszi tekercs

Áztassuk a Shiitake gomakeveréket vízbe, főzés előtt kb. 30 perccel. A rizstészta lapokat is áztassuk hideg vízbe rövid időre, majd terítsük ki egy nedves konyharuhán. Áztassuk a S...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk