50 dkg brokkoli
1 nagy sárgarépa
3 pár virsli
7 db tojás
3 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 tk ételízesítő
só (ízlés szerint)
őrölt fehér bors (ízlés szerint)
5-10 dkg füstölt sajt
3 dkg vaj
1. lépés
5 db tojást főzzünk keményre, majd pucoljuk meg, és vágjuk fel cikkekre.
2. lépés
A brokkolit enyhén sós vízbe főzzük roppanósra, majd szűrjük, és csepegtessük le. (Én tettem a főzővízbe 1/2 kávéskanál szódabikarbónát, hogy szép zöld maradjon a színe főzés után.)
3. lépés
A sárgarépát pucoljuk meg, karikázzuk fel, enyhén sós vízben főzzük roppanósra, majd szűrjük le. A virslit ízlés szerint karikázzuk fel.
4. lépés
Egy jénaitálat (v. tepsit) kenjük ki a vajjal, szórjuk bele az előzőleg megfőzött brokkolit, majd pakoljuk rá a roppanósra főzött sárgarépa és a virsli karikákat, valamint a cikkekre vágott főtt tojást.
5. lépés
A tejfölt keverjük össze a zúzott fokhagymával, ízlés szerint sóval, őrölt fehér borssal, a maradék két egész tojással, majd öntsük rá a rakottas tetejére.
6. lépés
Helyezzük be előmelegített sütőbe, közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra, majd szórjuk meg a reszelt füstölt sajttal, és addig süssük tovább, míg a sajt ráolvad.(ízlés szerint több sajtot is szórhatunk rá)
7. lépés
Tálalás előtt ízlés szerint kanalazzuk a rakottast a tányérra, majd úgy kínáljuk. Brokkoli helyett karfiollal is elkészíthetjük.
A lisztet, a darát, a sót, a cukrot és a tojást jól elkeverjük. A tejjel pedig addig hígítjuk, míg önthető masszát nem kapunk. Állni hagyjuk min. 10 percig, de ha n...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-A húsokat megmossuk, szükség szerint kicsontozzuk, majd feldaraboljuk. - A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd apró darabokra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, és köz...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: NehézA gabona magvak elkészítése megegyezik az „egészségkása édesen” receptben leírtakkal. A reggelre megpuhult kásába tetszőleges tölteléket keverünk bele. Minél változatosabb, annál e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBő vízben főzzétek meg egészben a karfiolt, és semmiképp ne szedjétek rózsáira! A megfőtt karfiolt hagyjuk picit kihűlni, majd a sonkába tekert sajtos rudakat óvatosan nyo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű