50 dkg brokkoli
1 nagy sárgarépa
3 pár virsli
7 db tojás
3 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 tk ételízesítő
só (ízlés szerint)
őrölt fehér bors (ízlés szerint)
5-10 dkg füstölt sajt
3 dkg vaj
1. lépés
5 db tojást főzzünk keményre, majd pucoljuk meg, és vágjuk fel cikkekre.
2. lépés
A brokkolit enyhén sós vízbe főzzük roppanósra, majd szűrjük, és csepegtessük le. (Én tettem a főzővízbe 1/2 kávéskanál szódabikarbónát, hogy szép zöld maradjon a színe főzés után.)
3. lépés
A sárgarépát pucoljuk meg, karikázzuk fel, enyhén sós vízben főzzük roppanósra, majd szűrjük le. A virslit ízlés szerint karikázzuk fel.
4. lépés
Egy jénaitálat (v. tepsit) kenjük ki a vajjal, szórjuk bele az előzőleg megfőzött brokkolit, majd pakoljuk rá a roppanósra főzött sárgarépa és a virsli karikákat, valamint a cikkekre vágott főtt tojást.
5. lépés
A tejfölt keverjük össze a zúzott fokhagymával, ízlés szerint sóval, őrölt fehér borssal, a maradék két egész tojással, majd öntsük rá a rakottas tetejére.
6. lépés
Helyezzük be előmelegített sütőbe, közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra, majd szórjuk meg a reszelt füstölt sajttal, és addig süssük tovább, míg a sajt ráolvad.(ízlés szerint több sajtot is szórhatunk rá)
7. lépés
Tálalás előtt ízlés szerint kanalazzuk a rakottast a tányérra, majd úgy kínáljuk. Brokkoli helyett karfiollal is elkészíthetjük.
A krumplit héjában félig megfőzöm, majd megpucolom, hosszában kettévágom, a belsejét kikaparom. A sajt felét kis kockára vágom, a többit lereszelem. A hagymákat aprítom, olaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kukorica kásadarát egy tálban, bő hideg vízben 2x,3x megmossuk, úgy, hogy a víz színére feljövő könnyű héjat is leöntjük róla a hideg vízzel együtt. Lecsepegtetjük. Ugyan ebben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz előmelegítjük a sütőt. A sonkát szegfűszegekkel tűzdeljük, majd belehelyezzük egy jénai tálba, amit lazán fóliával fedünk. 2 1/2 és 3 órát sütjük között. Az utolsó 10 perc süté...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes