Családireceptkönyv.hu

Csirkepaprikás főtt tésztával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• olaj
• hagyma
• csirkecomb (alsó, felső) vagy akár egy egész feldarabolt csirke
• pirospaprika
• só
• fokhagymapor vagy fokhagymakrém
• paprika
• pörköltszaftkocka
• tészta

Elkészítés:


egy közepes vagy nagy fej hagymát meg kell pucolni, apró kockákra kell vágni, majd kevés olajon meg kell pirítani, ha üveges a hagyma akkor bele lehet tenni a megmosott, megpucolt húst, jól össze lehet keverni, majd jöhet a fűszerezés (az arányok attól függnek mennyi adagot készítesz, illetve fontos, hogy inkább kevesebb sót tegyél bele először és később kóstolgasd, ha szükséges még tudsz hozzátenni sót, de kivenni már nem), kb. egy kiskanál só fog kelleni és másfél kiskanál pirospaprika (ez adja meg a színét), mehet bele a fokhagymapor (egy teáskanálnyi) vagy egy kevés fokhagymakrém, egy pörköltszaftkocka, ezt követően felönthetjük vízzel annyira, hogy a húst ellepje, mehet bele egy megmosott, kicsumázott paprika és az egészet felfőzzük, negyed-fél óránként érdemes ránézni, megkavarni, a húst lehet ellenőrizni, hogy megfőtt e egy villával, ha elég puha a hús akkor lekapcsolhatjuk és elkészült a pörkölt,
Tészta
egy nagy lábosba fel kell tenni főni egy nagy adag vizet 1 – 2 litert, a vízbe mehet másfél vagy két kiskanál só, ha felforrt a víz beletehetjük a tésztát, többször meg kell kavarni, hogy nehogy leragadjon, 20-30 perc alatt szerintem meg is fő, de kóstolással kiderül

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: GErika
Házi krémtúró
Házi krémtúró

A tejet és a joghurtot összekevertem egy nagyobb lábasban és kis tűzön felmelegítettem kicsit. Éppen csak langyosra. Szobahőmérsékleten hagytam megaludni másnapig (kb 24 óra kell n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Az IGAZI LÁNGOS
Az IGAZI LÁNGOS

. Egy tálba öntjük a langyos vizet, majd belekeverjük a cukrot, majd az élesztőt is belemorzsoljuk. 2. Hagyjuk felolvadni benne az élesztőt. 3. Ha felolvadt az élesztő hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldfűszeres vaj
Zöldfűszeres vaj

Egy fej vöröshagymát és egy gerezd fokhagymát apróra vágunk, majd kissé megpárolunk egy pici vajon, majd hűlni hagyjuk. Két evőkanálnyi zöldfűszert (pl. petrezselyem, kapor, snid...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk