Hozzávalók:
12 dkg Nutri free mix per Pane
12 dkg Beiker
12 dkg Schar mixB
1 teáskanál Naturbit psyllium rost őrlemény
1,2 dl víz
1 tojás
1,5 dkg élesztő
2 evőkanál porcukor
1 csipet só
2 dl 30%-os zsírtartalmú tejszín
A kakaós részhez:
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál víz
A kenéshez:
1 tojás sárgája
1 evőkanál tejszín
A psylliumot a vízben elkeverjük. Félre tesszük, míg zselés állagúvá válik. A tejszínt meglangyosítjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük. Összekeverjük a psylliummal és a tejszínnel, majd jól kidolgozzuk.
A tésztát két részre osztjuk. Az egyik részbe beledolgozzuk a kakaóport és egy evőkanál vizet. A kakaós és a világos tésztát is 2 részre osztjuk. Mindegyik tésztadarabot kb. 40 cm hosszú rúddá sodorjuk. A 4 tésztarudat egyszerű négyes fonással összefonjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
A tojássárgát egy evőkanál tejszínnel kikeverjük. A kalács tetejét lekenjük. Szobahőmérsékleten egy óráig kelesztjük. Majd még egyszer lekenjük a tojássárgája és tejszín keverékével. 170 fokos sütőben 35 percig sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
A tejet kis lábasban meglangyosítom, elkeverem benne a kristálycukrot, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni. Egy tálba kimérem a lisztet, átszitálom. Belekeverem a porcu...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat a cukorral habosra keverem . Hozzáadom a tojásokat , a vaníliát , sót és a citromhéjat . Amikor , már sima és egynemű a sütőporos lisztet a tejjel felváltogatva apránként h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szobahőmérsékletű lisztet tálba szitáljuk. A tejet meglangyosítjuk, elmorzsoljuk benne az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és felfuttatjuk. A vajat megolvasztjuk, a tojássárgákka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat egyesével. Liszteket összekeverjük a sóval,sütőporral majd a tejjel váltakozva a vajas krémhez adjuk. Az összekevert...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes