30 dkg Schar mixB,
30 dkg Glutenix alfamix(,de bármilyen kenyér liszt jó)
,5 dcl víz,
kb fél dl olaj,
3-4 evőkanál vaj,
2,5 dkg élesztő,
és só
Langyos vizben meg áztattam az élesztőt
,majd kézi mixerrel kb 3 perc alatt simára kevertem,
utána olajos kézzel el lapitgattam a tenyeremben,aztán feltekertem,nem fontos háromszög alakúnak lenni,jó az téglalapnak is :)
Mivel sodorni ugye a lágysága miatt nem lehet.
Tepsibe tettem,távolságot hagyva,és a gázsütő nyitott tetején kb 45 percet hagytam kelni letakarva.
A sütőt már akkor be kapcsoltam,így kapta a meleget,duplájára nőtt
Ebből a mennyiségből 10 db lett,2 db külön kis tepsibe. Nagyon finom,ropogós az alja,amikor kihült fagyasztóba tettem.
A kenyér összeállítása. Minden hozzávalót egy dagasztótálba teszek, és addig dagasztom, amíg szép fényes, hólyagos nem lesz, (nem szabad, hogy ragadós legyen) könnyen formázható,...
Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba mérjük beekeverjük a sót, majd mélyedést csinálunk a közepébe. Ide szórjuk a cukrot és rámorzsoljuk az élesztőt. Ráöntjük a kézmelegre melegített tejet. Várunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát összegúrjuk majd kinyújtjuk vékonyra, Érdemes tényleg vékonyra nyújtani, hogy ne legyen vastag a kész csigában a tészta, inkább a töltelék domináljon. Megkenjü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűJoghurtos kifli
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű