menu

Családireceptkönyv.hu

Gm mézes-diós kocka


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Tészta

45 dkg Mester család süteményliszt
2 tojás
15 dkg vaj
15 dkg cukor
1 tk. szódabikarbóna
2 ek. méz

Krém

2 ek. liszt (Anya Mantlert használt, de igazából bármilyen jó)
3 ek. kukoricakeményítő
10 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
5 dl tej
20 dkg vaj

Tetejére

30 dkg dió
8 dkg cukor
12 dkg vaj
3 ek. méz

Elkészítés:


Kezdjük a felső réteggel, mert ennek picit hűlnie kell. Elkezdjük karamellizálni a 8 dkg cukrot, majd mikor már felolvadt, hozzáadjuk a mézet, kis keverés után az összetört (nem darált, hanem darabokra tört) diót. Mehet bele a vaj is, alaposan elkeverjük, hogy utóbbi is felolvadjon, majd félretesszük és nekiállunk a tésztának.
A tésztához összeolvasztjuk a cukrot, a mézet és a vajat, majd a többi hozzávalóval összedolgozva rugalmas tésztagombóccá gyúrjuk. A tésztagombócot két részre osztjuk, majd egyesével sütőpapíron kinyújtjuk - az egyiket rátesszük egy 30*40-es tepsi hátuljára és 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Mikor ez elkészült, mehet a másik tésztalap, de ezen még sütés előtt eloszlatjuk a már nagyjából kihűlt, de még könnyen formázható diós-karamellás finomságot - itt érdemes arra figyelni, hogy a felső réteg tésztát inkább nyújtsuk picit keskenyebbre, mint maga a tepsi, mert a diós-karamellás réteg egy picit le fog folyni a széleken - inkább a sütőpapírra folyjon, mint a sütőbe. Ezt is megsütjük, 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt - itt közben nézegessétek, nehogy megégjen a teteje.
Mikor kisült mindkét lapunk - a sima és a felső is, nekiállhatunk a krémnek. A tejből, lisztből, keményítőből, cukorból, vaníliás cukorból krémet főzünk, majd mikor kihűlt, robotgéppel belekeverjük a vajat.
Ekkorra már valószínűleg a lapok is kihűltek, így összeállíthatjuk a süteményt. A sima lapot tesszük alulra, rákenjük a krémet, majd mehet a diós-karamellás feltéttel ellátott tésztalap a tetejére.
Érdemes 1-2 napot várni vele, akkor érnek össze tökéletesen az ízek, így ebben a sütiben az is nagyon jó, hogy ha készülünk egy ünnepre, ezt már napokkal előtte elkészíthetjük és tökéletes lesz az adott alkalomra.
Nem utolsó sorban pedig még szép is! :)

Gm mézes-diós kocka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar CH  csökkentett  kenyér
CH csökkentett kenyér

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Schüttelpizza – Sehr einfach und super lecker
Schüttelpizza – Sehr einfach und super lecker

Salami, Champignons und Paprika klein schneiden. Alle Zutaten in eine große, gut schließende Schüssel geben und kräftig durchschütteln. Dann alles auf ein gefettetes Backblech geb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézeskalács
Mézeskalács

A lisztet, a porcukrot, a fűszereket keverd össze, majd üsd bele az egész tojásokat. A margarint is tedd a tésztába, és dolgozd össze, majd öntsd bele az üvegben forró vízbe állíto...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Gefüllte Paprika mit Hack, Champignons und Frischkäs
Gefüllte Paprika mit Hack, Champignons und Frischkäs

Die Zwiebel, den Knoblauch und eine Paprika in feine Würfel schneiden. Die Champignons ebenfalls sehr fein würfeln. Die übrigen Paprikaschoten längs halbieren und die Kerne entfer...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk