12 g útifűmaghéj
7 db tojásfehérje
8 g tojásfehérje por
édesítő, ízlés szerint
csipet só
Verd habbá a tojásfehérjét a sóval, add hozzá az édesítőt majd a tojásfehérje porral elkevert útifűmaghéjat. A masszát simítsd szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe (méret: kb: 35 cm X 25 cm). 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt elkészül. Piskótatekercshez sütés után egy konyharuha segítségével csavard fel.
A tésztához a tojásfehérjéket habbá verjük úgy, hogy elkezdjük habosítani, és amikor már fehérebb, stabilabb a habja, fokozatosan hozzászórjuk a kétféle cukrot. Egyenként belekever...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A kekszet összetörjük egy tálban. Ehhez nem szükséges darálnunk vagy gépbe raknunk, egyszerűen kézzel morzsoljuk össze, majd egy kisebb, vastagabb falú pohárral vagy a nyújtófa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMozsárban összetörjük a kekszet, majd tálba tesszük és alaposan összedolgozzuk a vajjal. 18 vagy 20 centi átmérőjű kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, lefóliázzuk, és...
Elkészítési idő: 85 perc Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét a sóval felverjük, a cukorral kemény habbá verjük. Egyenként adjuk hozzá a sárgáit, majd a vizet adagoljuk a masszához, végül a sütőporral kevert, szitált liszte...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű