- 30 g zabpehely
- 1 tk chia mag
- 0,5 dl tej
- víz
- fahéj (ízlés szerint)
- 150 g zöldalma
A zabpelyhet, chia magot, tejet és fahéjat egy lábasba tesszük, felöntjük ízlés szerint vízzel (kb1,5-2 dl). Elkezdjük főzni, amikor megfelelően megdagadt a zab, nem kemény, még viszonylag folyósra, hozzákeverjük a feldarabolt almát és elkeverjük. Egy tálba tesszük, a tetejére szelhetünk még almát.
Tipp: ha előre összefőzzük az almát a fahéjjal puhább lesz. Majd ehhez hozzá adjuk a többi összetevőt.
A pancettát felkockázzuk, és megpirítjuk. A kenyerek tetejéről levágunk egy vékony csíkot, kicsipkedjük a belsejét 1 cm oldalfalat hagyva. A tojásokat felverj...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy aprítógépbe tesszük, és jól összedolgozzuk. Amennyiben nem aprítógépet használunk, akkor először a banánokat villával jól összetörjük, majd mehet bele a víz és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat turmixgépben vagy smoothie készítőben összeturmixoljuk, majd olaj spray-vel kifújt (vagy kókuszolajjal vékonyan megkent) gofrisütőben 6 db gofrit sütünk belőle. Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű