- 30 g zabpehely
- 1 tk chia mag
- 0,5 dl tej
- víz
- fahéj (ízlés szerint)
- 150 g zöldalma
A zabpelyhet, chia magot, tejet és fahéjat egy lábasba tesszük, felöntjük ízlés szerint vízzel (kb1,5-2 dl). Elkezdjük főzni, amikor megfelelően megdagadt a zab, nem kemény, még viszonylag folyósra, hozzákeverjük a feldarabolt almát és elkeverjük. Egy tálba tesszük, a tetejére szelhetünk még almát.
Tipp: ha előre összefőzzük az almát a fahéjjal puhább lesz. Majd ehhez hozzá adjuk a többi összetevőt.
Keverjük össze a hozzávalókat egy tálban. Halmozzunk kb. fél evőkanálnyi adagokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe és szórjuk meg reszelt sajttal. 220 fokos sütőben süssük addig,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szénhidrátcsökkentett elkeverjük a sóval és az élesztővel, majd a közepébe egy “gödröt” készítünk. A gödörbe belemorzsoljuk az élesztőt, és a tojássárgájával, illetve egész tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemléket kettévágjuk, kibelezzük, és egy tepsibe rakjuk. A zsemlékbe belefektetjük a sonkaszalámit, arra pedig a sajtot. Ráütjük a tojást,sózzuk borsozzuk. Előmelegített sütő...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA tojásokat verjük fel a tejföllel meg a tejjel, sózzuk, borsozzuk. A vajat olvasszuk fel egy serpenyőben, öntsük bele a tojást, és süssük kis lángon, néha megkeverve....
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű