menu

Családireceptkönyv.hu

Almás fahéjas zabkása


Írta:

Elk. idő: 15 perc
Adag: 1
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 30 g zabpehely
- 1 tk chia mag
- 0,5 dl tej
- víz
- fahéj (ízlés szerint)
- 150 g zöldalma

Elkészítés:


A zabpelyhet, chia magot, tejet és fahéjat egy lábasba tesszük, felöntjük ízlés szerint vízzel (kb1,5-2 dl). Elkezdjük főzni, amikor megfelelően megdagadt a zab, nem kemény, még viszonylag folyósra, hozzákeverjük a feldarabolt almát és elkeverjük. Egy tálba tesszük, a tetejére szelhetünk még almát.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tipp: ha előre összefőzzük az almát a fahéjjal puhább lesz. Majd ehhez hozzá adjuk a többi összetevőt.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Reggeli ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Sajtos-tepsis bundás kenyér
Sajtos-tepsis bundás kenyér

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ági
Granola (MENTES)
Granola (MENTES)

A magokat össze keverjük, bele a fűszerek, só, cukor, majd a kókuszzsír , a víz és a végén a méz. 150 fokon kb 1 órát sütjük, 10 percenként átkeverjük. Ha kész, hozzákeverjük a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Sonkás-parmezános bundás kenyér
Sonkás-parmezános bundás kenyér

Vékony szelet kenyereket vágunk, héjukat levágjuk. A vékony sonkaszeleteket zsiradék nélkül kicsit megpirítjuk. A kenyereket egy pillanatra tejszínbe merítjük, majd két szelet kö...

Elkészítési idő: 17 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tojássaláta pitában (Sóbors)
Tojássaláta pitában (Sóbors)

A tojásokat dobjuk forrásban lévő vízbe, főzzük 8-15 percig, utána hűtsük ki és pucoljuk meg. Az újhagymát vágjuk finomra, majd adjuk hozzá a majonézt, almaecetet, mustárt és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk