- 30 g zabpehely
- 1 tk chia mag
- 0,5 dl tej
- víz
- fahéj (ízlés szerint)
- 150 g zöldalma
A zabpelyhet, chia magot, tejet és fahéjat egy lábasba tesszük, felöntjük ízlés szerint vízzel (kb1,5-2 dl). Elkezdjük főzni, amikor megfelelően megdagadt a zab, nem kemény, még viszonylag folyósra, hozzákeverjük a feldarabolt almát és elkeverjük. Egy tálba tesszük, a tetejére szelhetünk még almát.
Tipp: ha előre összefőzzük az almát a fahéjjal puhább lesz. Majd ehhez hozzá adjuk a többi összetevőt.
Hámozatlan nyers almaszeletek, durvára vágott dió, fahéj, juharszirup. Banánkarikák, csokiszósz, pár csepp vaníliaaroma, egy pötty tejszínhab. Vajon megfuttatott banánkarikák, ba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyérszeletek egyik felét vékonyan megkenjük a margarinnal. Ráteszünk néhány szelet vékonyra vágott sajtot, és megkenjük áfonyalekvárral. A tetejére nyomjuk a másik kenyérszelet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLecsöpögtetjük a tonhalat, majd alaposan kikeverjük a vajjal és a majonézzel. Forró pirítós kenyérre kenve tálaljuk!
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk és egészen vékony szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben, amit később be tudunk tenni a sütőbe, felhevítjük az olívaolajat. Elrendezzük rajta a krumpliszeleteket,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű