4db paprika.Feher vagy mas.0,5dkg Daralt hus pl.csirke.so bors tetszes szerint.1 fej vőrőshagyma,4evőkanal olivaolaj.3Gerezd fokhagyma.Csipetnyi pirospaprika.8szelet szeletelt bacon vagy csaszar szalonna.Plusz 1 felszeletelt vőrőshagyma.2db paradicsom felszeletelve.Kis doboz tejfől.
Olivaolajon lepiritom a felszeletelt vőrőshagymat es fokhagymát.Rateszem a pirospaprikát,majd a daralt hust so,bors,Felengedem vizzel ami ellepi.Ha kész,szurokanallal kiszedem a hust.Fere teszem.A vissza maradt szafthoz tejfőlt teszek.A paprikakat elfellezem es beletőltőm a leszurt daral hust.A tőltőtt paprikakra teszek 1 szelet szalonnat egy szelet hagymakarikat es egy szelet paradicsomot.Előmelegitett sutőbe teszem 180 fokra es 15 percig sutőm.Majd kiveszem es ra őntőm a tejfőlős mártást es vissza teszem 10 percet sulni.
Burgonya purevel es fejes salátával fogyaszthato.
A pác hozzávalóit késes robotgépben pépesre daráljuk. A megmosott, leszárított húst a pácba forgatjuk és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap grillen vagy sütőben kb. 30 perc alatt p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSterilizáljunk befőttesüvegeket. A fokhagymákat hámozzuk meg. Tegyük a gerezdeket egy kisebb edénybe, öntsünk rájuk annyi olívaolajat, hogy ellepje őket. Tegyük fel a tűzhel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa szárított fűszerekkel dolgozunk, készíthetünk nagyobb adagot, és jól záródó üvegben tárolhatjuk. De készíthetünk frissből is, ezt érdemes egyből használni, vagy szárítsuk ki, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFogd meg a vasárnapról megmaradt csirkemájat és tepertőt. Dobd bele az aprítóba, lassanként adj hozzá egy keveset a tepertőből kisült zsírból. A végén pedig fűszerezd kedvedre - én...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű