3 dl tej
3 ek rétes liszt --> sűrűre főzni
15 dkg vaj
15 dkg porcukor --> kikeverni
1 vanília
1 gesztenyepüré (250 g)
(rum)
A két krémet összedolgozzuk + 1 vanília + esetleg rumot is lehet. A gesztenyepürét lereszeljük, 2/3-át a krémhez adjuk, a piskótalapokat megkenjük, a maradék reszelékkel díszítjük.
A tojásfehérjét a csipet sóval kezdjük el verni, míg habos lesz. Ekkor kanalanként hozzáadjuk a porcukrot, folytonosan verve, míg kemény és fényes habunk lesz. A végén hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűteszt
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézBekapcsolom a sütőt 180 fokra. Összekeverem a tészta első 5 hozzávalóját. Habosra verem a tojásokat a cukorral, hozzáadom a vaníliát, a tejfölt, az olajat és a kávét, majd a liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótát elkészítjük. Sülési idő kb 60 perc Kihűtjük Elkészítjük a vanília krémet Töltjük a tortát,vajas krémmel átkenjük a burkolás előtt
Elkészítési idő: 10 óra Nehézség: Nehéz