3 dl tej
3 ek rétes liszt --> sűrűre főzni
15 dkg vaj
15 dkg porcukor --> kikeverni
1 vanília
1 gesztenyepüré (250 g)
(rum)
A két krémet összedolgozzuk + 1 vanília + esetleg rumot is lehet. A gesztenyepürét lereszeljük, 2/3-át a krémhez adjuk, a piskótalapokat megkenjük, a maradék reszelékkel díszítjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra légkeverés nélkül, alsó-felső mód (160 fok légkeveréssel) és egy 20 x 25 cm-es tepsit (26 cm-es tortaformában is készíthető) sütőpapírral kibélelünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet morzsoljuk össze,majd adjuk hozzá az olvasztott, meleg vajat. Keverjük alaposan össze, majd öntsük, és nyomkodjuk bele egy sütőpapírral kibélelt tortaformába. Ezután tegy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet ledaráljuk, és az olvasztott vajjal összegyúrjuk. Egy sütőpapírral kibélelünk egy kapcsos tortaformát, és a hűtőben hagyjuk megszilárdulni. Gőz fölött megolvaszt...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: NehézElkészítése: A tojásfehérjéket a cukorral keményre felvertem,hozzá adtam a tojás sárgákat,a citrom reszelt héját és levét és a 4 ek forró vizet. Jól kidolgoztam. A lisztet a sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű