- kb 40 dkg csirkemellet felcsíkozunk és olajon megsütjük
- adunk hozzá 1 evőkanál mézet, tovább sütjük, kavargatjuk
- 1 pohárba előkészítünk: 1/2 ek lisztet, pici cukrot, sót, olajat, 1 gerezd fokhagymát, borsot, petrezselyemzöldet, 2 dl tejszínt, 1 dl tejet --> simára kavarjuk
- ezt először ráöntjük a húsra, sűrűsödésig kavarjuk
- adunk még hozzá 1 kanál kisebb mustárt
- összefőzzük
A római tálat beáztatjuk, legalább 20-30 percre, hogy alaposan megszívja magát. Felkarikázzuk a kolbászt, megpucoljuk a hagymát és vékony karikákra vágjuk, lereszeljük a sajtot....
Elkészítési idő:Felmelegítjük a lábost, beleöntjük az olajat, majd hozzáadjuk a felkockázott hagymát és üvegesre dincteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, egy pár percig pirítjuk, majd levessz...
Elkészítési idő:A hozzávalókból pörköltszerű ragut főzünk. A cukkinit lereszeljük, besózzuk, állni hagyjuk. Levét kinyomkodjuk, és a felét egy jénaiba tesszük. Rá egy marék rizs...ragu...egy ma...
Elkészítési idő: 120 perc