- kb 40 dkg csirkemellet felcsíkozunk és olajon megsütjük
- adunk hozzá 1 evőkanál mézet, tovább sütjük, kavargatjuk
- 1 pohárba előkészítünk: 1/2 ek lisztet, pici cukrot, sót, olajat, 1 gerezd fokhagymát, borsot, petrezselyemzöldet, 2 dl tejszínt, 1 dl tejet --> simára kavarjuk
- ezt először ráöntjük a húsra, sűrűsödésig kavarjuk
- adunk még hozzá 1 kanál kisebb mustárt
- összefőzzük
A babot előző este beáztatjuk. Majd felrakjuk főni, hozzáadjuk a bazsalikomot, és félig megfőzzük. Leszűrjük és a levét félrerakjuk. A szalonnát és a sonkát felkockázzuk, kiolvaszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonna bőrét levágjuk és felkockázzuk. Az étolajon elkezdjük a szalonna zsírját kiolvasztani. A cukrot rászórjuk, elkeverjük. Ez szépen karamellizálódni fog. Közben a vöröhag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKelleveleket blansírozunk, forró vízben kb. 5 percig. Nem baj, ha gyengéden forr a víz. Kiszedjük, lecsöpögtetjük őket. Olajon hagymát pirítunk, hozzáadunk 50 dkg darált húst és 3...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűpalacsinta tésztát kikeverjük, pihentetjük a hűtőben fél órát. Míg pihen a tészta, elkészítjük a besamelmártást. A vajat felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, felöntjük tejjel, só...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű