A borsót a hagymával együtt odatesszük főni. (Amennyit szeretnénk)
Amikor puha a borsó, készítünk egy rántást (1 kanalas: 1-2 kanál olaj - 1 kanál liszt).
Lehet bele paprikát is tenni.
+ 1 tejszín
összefőzzük.
A borsót annyi vízben, amennyi ellepi a cukorral és sóval puhára főzzük. (Ha friss, zsenge borsóból készíted, ne vízben főzd! Önts a fazékba egy nagyon pici olajat, arra tedd a bor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasban egy kevés olajon elkezdjük párolni az apróra vágott hagymát. Közben kockára vágjuk a krumplit. Miután üvegesre párolódott a hagyma, megszórjuk a pirospaprikával és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKáposztát csíkokra vágjuk. feltesszük főni, annyi vízben ami éppen ellepi, megsózzuk és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára főzzük, de ne pépesre. Az olajat felforrósítjuk, elkeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kaland úgy indul, hogy a margarint takaréklángon kiolvasztjuk: Ha ez megvan, akkor jöhet rá a zöldborsi. Ne ijedjünk meg, ha látjuk, hogy a hideg zöldborsó úgymond "vissza...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű