2 alma
40 cl víz
2 sk cukor
1/2 citrom leve
1 cs. kész leveles tészta
töltelék:
60 g mandula liszt és 40g vaj
vagy lekvár
1 Egy tálba daraboljt 4 dkg vajat, hagyd szobahőmérsékleten.
2. Moss meg 2 almát, vágd ketté, csumázd ki és nagyon vékonyan szeleteld fel.
3. 2 ek. cukrot és egy 1/2 citrom levét tedd 4 dl vízbe, forrásig melegítsd, teff bele az almát és 2 percig hagyd a forró szirupban,
majd amikor kellően megpuhult, csepegtesd le egy szűrőben.
4. A lágy vajhoz add a 40g cukrot és a 60 g mandulaport. Egy villával alaposan keverd el.
5. Terítsd el a tésztát és vágj kb 5 cm széles szalagokat belőle.
6. Kend meg a vajas masszával a szalagokat, de hagyj kb 1 cm tésztát krém nélkül. ( a vajas masszát helyettesítheted lekvárral is, akkor kimarad az 1-es és 4-es lépés)
Helyezd el a tésztán az almaszeleteket úgy hogy túlérjenek a tésztán és a vágott felük legyen befelé. Hajtsd vissza az almákra a tészta alsó üres oldalát, kicsit simogasd meg, majd tekerd fel,
7.A rózsákat tedd a muffin tepsi mélyedéseibe, így a rózsák nem tudnak sütés közben szétnyílni.
8. Megszórhatod cukorral, ha gondolod.
9. 180°-on előmelegített sütőben légkeverés nélkül süsd kb.35 percig.
A hozzávalókat egy nagy tálba borítjuk, és habverővel alaposan összekeverjük. (Én raktam bele 15 dkg ribizlit, miután összekavartam az egészet, de ez elhagyható.) Vajjal kikent, z...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLinzertésztát készítek a hozzávalókból, ketté osztom és egyik felébe kakaóport teszek. Kikent, lisztezett formába alulra a fehér tésztát teszem,megkenem lekvárral, erre jön a le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összekeverjük, mehet bele minden egyszerre, a kiolvasztott gesztenyemasszát én egyszerűen kézzel belemorzsoltam, nagyobb darabokban. Ha szeretnénk, hogy még könny...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz170 fokon 20-25 perc sütés.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű