2 alma
40 cl víz
2 sk cukor
1/2 citrom leve
1 cs. kész leveles tészta
töltelék:
60 g mandula liszt és 40g vaj
vagy lekvár
1 Egy tálba daraboljt 4 dkg vajat, hagyd szobahőmérsékleten.
2. Moss meg 2 almát, vágd ketté, csumázd ki és nagyon vékonyan szeleteld fel.
3. 2 ek. cukrot és egy 1/2 citrom levét tedd 4 dl vízbe, forrásig melegítsd, teff bele az almát és 2 percig hagyd a forró szirupban,
majd amikor kellően megpuhult, csepegtesd le egy szűrőben.
4. A lágy vajhoz add a 40g cukrot és a 60 g mandulaport. Egy villával alaposan keverd el.
5. Terítsd el a tésztát és vágj kb 5 cm széles szalagokat belőle.
6. Kend meg a vajas masszával a szalagokat, de hagyj kb 1 cm tésztát krém nélkül. ( a vajas masszát helyettesítheted lekvárral is, akkor kimarad az 1-es és 4-es lépés)
Helyezd el a tésztán az almaszeleteket úgy hogy túlérjenek a tésztán és a vágott felük legyen befelé. Hajtsd vissza az almákra a tészta alsó üres oldalát, kicsit simogasd meg, majd tekerd fel,
7.A rózsákat tedd a muffin tepsi mélyedéseibe, így a rózsák nem tudnak sütés közben szétnyílni.
8. Megszórhatod cukorral, ha gondolod.
9. 180°-on előmelegített sütőben légkeverés nélkül süsd kb.35 percig.
Mindent összekeverni. Előmelegített sütőben kb. 2 teáskanál masszát tenni a sütőpapírra. 10-12 percig sütni takarékon
Elkészítési idő:Amíg sül gőz felett felverem a tojàsok fehérjét 10 dkg cukorral én kb 10percig vertem.Ha megsült a tészta tàlcára borítom és nyomban rákenem a habot,majd olvasztott tortabevonóval...
Elkészítési idő:A tojások fehérjét felverjük és hozzákeverjük a cukrot, majd a vizet és a tojások sárgáját is hozzáadjuk, az olajjal együtt. A lisztet, a cukrot és a sütőport is hozzáadjuk, lassan...
Elkészítési idő: