♥a tésztához:
1 dl tej
1/2 csomag szárított élesztő (3-4 g)
25 dkg liszt
12,5 dkg vaj
6,5 dkg porcukor
♥a töltelékhez:
20 dkg mag nélküli aszalt datolya
1 evőkanál olaj
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
1/2 citrom reszelt héja
♥a tetejére: porcukor
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne az élesztőt. A vajat elmorzsoljuk az átszitált liszttel és porcukorral, majd az élesztős tejet is hozzáadva egynemű tésztává állítjuk össze. Addig pihentetjük, amíg elkészítjük a tölteléket. A datolyát az olajjal, a fűszerekkel és a citromhéjjal együtt késes aprítóban pépesítjük. A tésztából diónyi golyókat formálunk, a közepükbe 1-1 kávéskanálnyi tölteléket teszünk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, konyhai csipesszel megszurkáljuk, majd előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.
A megadott mennyiségből kb. 35 db golyó készíthető.
A tojássárgákat keverjük simára a cukorral, a vaníliás cukorral, és egy pici tejjel. Ezután keverjük hozzá csomómentesen a pudingport is. A maradék tejet tegyük fel forrni, majd...
Elkészítési idő:Ezt gőz felett megolvasztjuk ebbe forgatjuk a piskótát majd kókuszba.Én szoktam hagyni állni a mázba hogy jól megszívja magát a tészta.Ha kevés a máz lehet pótolgatni margarinnal d...
Elkészítési idő:A sütőt előmelegítem 180-190 °C-ra. A tojásokat szétválasztom, a fehérjéket egy pici sóval felverem. A sárgáját először kikeverem a cukrokkal, majd a többi hozzávalót is hozzáadva...
Elkészítési idő: