♥a tésztához:
1 dl tej
1/2 csomag szárított élesztő (3-4 g)
25 dkg liszt
12,5 dkg vaj
6,5 dkg porcukor
♥a töltelékhez:
20 dkg mag nélküli aszalt datolya
1 evőkanál olaj
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
1/2 citrom reszelt héja
♥a tetejére: porcukor
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne az élesztőt. A vajat elmorzsoljuk az átszitált liszttel és porcukorral, majd az élesztős tejet is hozzáadva egynemű tésztává állítjuk össze. Addig pihentetjük, amíg elkészítjük a tölteléket. A datolyát az olajjal, a fűszerekkel és a citromhéjjal együtt késes aprítóban pépesítjük. A tésztából diónyi golyókat formálunk, a közepükbe 1-1 kávéskanálnyi tölteléket teszünk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, konyhai csipesszel megszurkáljuk, majd előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.
A megadott mennyiségből kb. 35 db golyó készíthető.
A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat (nem melegen), a tejet, tovább keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA diót keverjük el a porcukorral és vaníliás cukorral. Az élesztőt 2 teáskanál cukorban és kevés langyos tejben futassuk fel, majd adjuk a tészta többi összetevőjéhez, és gyúrjunk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy nagyobb tálat előkészítünk, és háztartási fóliával kibéleljük. 2. Egy másik tálban a hozzávalókat elkeverjük: a zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint elkészítj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA golyókhoz a babapiskótát apró darabokra törjük. A lekvárt, a cukrot, a rumot és a mazsolát lábosba mérjük és kevergetve felforraljuk. Az egészet a piskótára öntjük, hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű