20 dkg vaj
18 dkg kristálycukor
1,5 kávéskanál szódabikarbóna
25 dkg finomliszt
baracklekvár
A vajat serpenyőben óvatosan világosbarnára pirítjuk. Hagyjuk kihűlni, de figyelünk a hőmérsékletre, nehogy túl sötét legyen a zsiradék. A cukrot a zsiradékhoz szórjuk, és habosra verjük.
A szódabikarbónát és a lisztet óvatosan összekeverjük, majd a cukros zsiradékhoz adjuk, és jól összedolgozzuk. A kapott tésztából 50 kis golyót formázunk. A golyókat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és kezünkkel finoman ellapítjuk a felét, a másik feléből egy sütőformával csillagokat vágunk ki.
A sütő középső rácsára tolva 10-15 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. Az apró süteménydarabokat baracklekvárral egymáshoz ragasztjuk.
Tésztához Összekeverjük egy tálban a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, kakaóport. Egy másik tálban kikeverjük a tojást a cukorral, vaníliás cukorral, olajjal, tejfö...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. Az epret megmossuk és felezzük. 2. A töltelék hozzávalót egy evőkanál búzadara kivételével kikeverjük. 3. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tészta hozzávalóit összegyúrom, kétfelé osztom. Az egyikbe belegyúrom a + 1 evőkanál lisztet, a másikba pedig a kakaóport. Alufóliába (vagy folpackba) csomagolom és 1 órára hű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kész tésztát hűtőben pihentetni kb 1 órát. Vékonyra nyújtani. Szükség szerint lisztezni a deszkán. 6 cm pogácsa szaggatóval kiszúrni, bele lekvár. Összenyomni a széleit és s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű