Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Bélszínszelet barna mártással


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


80 dkg bélszín
4 nagyobb fej gomba
20 dkg libamáj
1 db póréhagyma
50 dkg burgonya
5 dkg vajhurokfű,
,

Elkészítés:


A csontokat egy tepsibe tesszük, magas hőfokon, alaposan megpirítjuk őket kb. 1 óra alatt.
Kristálycukrot karamellizákunk, beletesszük a paradicsompürét, a hagymát és a szeletelt zöldségeket. Ebbe kerülnek a megpirított csontok, aztán felöntjük húsalaplével és vízzel. Rakunk bele egész borsot, babérleveleket, sót, kakukkfüvet és szurokfüvet. Belevágjuk a narancs húsát, illetve a magozott almát, és minimum 2-3 órán keresztül főzzük.Ha elkészült a mártásunk, alaposan leszűrjük, és sütőben, szárazon, barnára sütött liszttel besűrítjük. Ekkor tehetjük hozzá az áfonyalekvárt, kevés mustárt és ízlés szerint vörösbort.
A hámozott, apró kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
A póréhagymát finomra vágva kevés vajon lepirítjuk, aztán a burgonyához keverjük. A lehetőség szerint előzőleg bepácolt bélszínszeleteket sózzuk, majd kevés olajon a kívánt minőségűre sütjük úgy, hogy mellette adagonként egy fej gombát és egy szelet libamájat is pirosra sütünk.
Tálaláskor a bélszínt a burgonyára tesszük, a tetejére halmozzuk a libamájat és a gombát, majd a kész barnamártással fogyasztjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ A barna mártáshoz:
20 dkg marha ritka csont, 20 dkg borjúcsont, 20 dkg vadcsont, 10 dkg liszt, 1 nagyobb sárgarépa,1 db zellergumó, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 1 db petrezselyemgyökér, 5 dkg paradicsompüré, 5 dkg kristálycukor, 1 db narancs, 1 db almaízlés, szerint áfonyalekvár, mustár, 2 dl vörösbor, só, babérlevél, egész bors, őrölt bors, kakukkfű, szurokfű

Bélszínszelet barna mártással

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Attila
Íme a tökéletes bolognai spagetti
Íme a tökéletes bolognai spagetti

1. Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzádobjuk a lereszelt sárgarépát és angol zellert és együtt pirítjuk őket: ez a soffritto. 2. Amikor már ki...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Hagymás rostélyos
Hagymás rostélyos

A húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, pácoljuk be mustárral, majd bő olajjal locsoljuk meg és tegyük hűtőbe 1-2 óra hosszára. A hagymát pucoljuk meg, szeljünk vastag szelet kari...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Marhapörkölt galuskával
Marhapörkölt galuskával

A finomra vágott vöröshagymát a szalonna kiolvasztott zsírján lepirítjuk. (A szalonnakockákat előtte távolítsuk el!) Hozzáadjuk a kockára vágott zöldpaprikát, és tovább pirítjuk....

Elkészítési idő: 2,5-óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Steak krumplipogácsával, vargányás mártással
Steak krumplipogácsával, vargányás mártással

Megfőzzük a burgonyát, még melegen összetörjük. Hagyjuk hűlni. Közben nem túl kicsi darabokra felaprítjuk a vargányát, vajat olvasztunk a serpenyőbe, hozzáadunk egy pici olajat, h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk