Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Bélszínszelet barna mártással


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


80 dkg bélszín
4 nagyobb fej gomba
20 dkg libamáj
1 db póréhagyma
50 dkg burgonya
5 dkg vajhurokfű,
,

Elkészítés:


A csontokat egy tepsibe tesszük, magas hőfokon, alaposan megpirítjuk őket kb. 1 óra alatt.
Kristálycukrot karamellizákunk, beletesszük a paradicsompürét, a hagymát és a szeletelt zöldségeket. Ebbe kerülnek a megpirított csontok, aztán felöntjük húsalaplével és vízzel. Rakunk bele egész borsot, babérleveleket, sót, kakukkfüvet és szurokfüvet. Belevágjuk a narancs húsát, illetve a magozott almát, és minimum 2-3 órán keresztül főzzük.Ha elkészült a mártásunk, alaposan leszűrjük, és sütőben, szárazon, barnára sütött liszttel besűrítjük. Ekkor tehetjük hozzá az áfonyalekvárt, kevés mustárt és ízlés szerint vörösbort.
A hámozott, apró kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
A póréhagymát finomra vágva kevés vajon lepirítjuk, aztán a burgonyához keverjük. A lehetőség szerint előzőleg bepácolt bélszínszeleteket sózzuk, majd kevés olajon a kívánt minőségűre sütjük úgy, hogy mellette adagonként egy fej gombát és egy szelet libamájat is pirosra sütünk.
Tálaláskor a bélszínt a burgonyára tesszük, a tetejére halmozzuk a libamájat és a gombát, majd a kész barnamártással fogyasztjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ A barna mártáshoz:
20 dkg marha ritka csont, 20 dkg borjúcsont, 20 dkg vadcsont, 10 dkg liszt, 1 nagyobb sárgarépa,1 db zellergumó, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 1 db petrezselyemgyökér, 5 dkg paradicsompüré, 5 dkg kristálycukor, 1 db narancs, 1 db almaízlés, szerint áfonyalekvár, mustár, 2 dl vörösbor, só, babérlevél, egész bors, őrölt bors, kakukkfű, szurokfű

Bélszínszelet barna mártással

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bélszínszelet barna mártással
Bélszínszelet barna mártással

A csontokat egy tepsibe tesszük, magas hőfokon, alaposan megpirítjuk őket kb. 1 óra alatt. Kristálycukrot karamellizákunk, beletesszük a paradicsompürét, a hagymát és a szeletelt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Hátszínszeletek sztroganoff módra
Hátszínszeletek sztroganoff módra

A húst négy szeletre vágjuk. A hagymát, az uborkát, a sonkát, a gombát kockákra vágjuk. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk és a sózott-borsozott hússzeleteket mindkét oldalán...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Erdélyi tokány
Erdélyi tokány

A marhalapockát megmossuk és 1cm vastagságú, 5cm hosszúságú csíkokra vágjuk. A feldarabolt szalonnát zsírjára sütjük, kivesszük, félretesszük. A zsírban megpirítjuk az apróra vágot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
Pljeskavica
Pljeskavica

A húsokat felkockázzuk, majd kétszer ledaráljuk, hogy jó sima masszát kapjunk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, lereszeljük, a húshoz adjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk