Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Bulgur-Török rizs (Szilágyi Balázs)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


300 g (1,5 csésze) bulgur
1 fej hagyma
1 db zöldpaprika
2 db paradicsom
2 ek. olívaolaj
2 ek. passzírozott paradicsom (passata) vagy 1 tk. sűrített paradicsom
540 ml (2,25 csésze) csirke alaplé vagy zöldség alaplé vagy víz
1/2 tk. só
Egy csipet bors

Elkészítés:


Első lépésben készítsd elő a zöldségeket: Vágd apróra a hagymát, magozd ki és szintén vágd apróbb darabokra a zöldpaprikát.
Egy percre mártsd forró vízbe a paradicsomokat, húzd le a héjukat, és vágd apró darabokra.
2 ek. olívaolajban kezdd el pirítani a hagymát.
Kb. 3 perc után add hozzá a zöldpaprikát, és pirítsd ezzel is még 3 percig.
Add hozzá a paradicsomot, és pirítsd további 2 percig.
Add hozzá a passzírozott vagy sűrített paradicsomot és a bulgurt. Keverd el és pirítsd 1-2 percig.
Öntsd fel az alaplével vagy vízzel. Keverd el és forrald fel. Sózd és borsozd.
A török rizs készíthető vízzel is, ez a legegyszerűbb változat, viszont nem lesz olyan ízes. Ha zöldség alaplevet használsz, akkor vegetáriánus, sőt vegán ételt kapsz. De természetesen a legteljesebb ízek a csirke alaplé használatával jönnek ki.
Ha felforrt, tegyél rá fedőt és vedd le a lángot a legalacsonyabbra. Főzd így 10 percig.
10 perc után vedd le a tűzről, és hagyd még 10 percig puhulni a bulgurt.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ Önmagában is teljes étkezésre való étel
♥ Köretként is használható

Bulgur-Török rizs (Szilágyi Balázs)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kínai, serpenyős, tojásos rizs
Kínai, serpenyős, tojásos rizs

A maradék, hideg főtt rizst egy felhevített serpenyőben olajon erős lángon megpirítjuk. Amíg a rizs pirul, feldaraboljuk az újhagymát, lereszeljük a fokhagymát és a gyömbért. Amiko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Cskbm naka
Céklatócsni
Céklatócsni

Elkészítés: 1. Reszeld egy nagy tálba a céklát egy nagyobb lyukú reszelő segítségével. Szórd meg himalája sóval és hagyd pihenni 10 percet, majd kézzel facsard ki a lét amit a só...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Svájci burgonya
Svájci burgonya

Nyersen meghámozzuk, karikára vágjuk a burgonyát és kiolajozott, fokhagymával bedörzsölt tűzálló tálba vagy zománcos tepsibe terítjük. Leöntjük annyi sós tejjel, amennyi ellepi, rá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Tojásos pirított rizs
Tojásos pirított rizs

A rizst kevés sóval megfőzzük és hagyjuk kihűlni. Ez utóbbi nem létszükséglet, de pergősebb,pirultabb eredményt kapunk,ha hideg, akár előző napi maradék rizzsel dolgozunk). Eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk