Családireceptkönyv.hu

Citromos habcsók


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g omlós tészta
4 citrom
300 g porcukor
200 g vaj
6 tojás

Elkészítés:


Egy kilisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát.
Készíts belőle korongokat egy sütiformával.
A korongokkal béleld ki a muffinformákat. 180 fokos sütőben 20 percig süsd.
A citromok lereszelt héját és kifacsart levét öntsd forrásban lévő vízhez. Add hozzá a cukrot és a vaj felét. Addig főzd, amíg a vaj teljesen el nem olvad.
Add hozzá a 3 tojássárgáját, keverd el. Vedd le a tűzről, hagyd kihűlni és tedd hűtőbe 3 órára.
2 tojásfehérjét verj kemény habbá, 100 g cukor hozzáadásával.
A citromos krémet kanalazd a süteményekre, majd púpozd rá a habot is.
5 percre tedd grillfokozatra állított sütőbe

Citromos habcsók

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsanett
Diókrémes kávés süti
Diókrémes kávés süti

Tészta: a tojások habját külön, a többit össze. Krém: nem kell főzni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós-vaníliás szelet
Diós-vaníliás szelet

A tésztához a tojásfehérjét felverjük kemény habbá. A sárgájákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vajat és a vizet. Hozzákeverjük a liszttel elkevert diót és sütőport, végül bel...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Jugoszláv Krémes
Jugoszláv Krémes

A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk. A tésztát két lapban sütjük, vagy egyben és kettévágjuk. A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot kem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pilóta-ihletésű piskóta tallérok..
Pilóta-ihletésű piskóta tallérok..

A masszát habzsákba töltöm, szilikonos sütőpapírra 2,5-3 cm átmérőjű korongokat nyomok. 170°C-on sütöm őket kb. 8 percig, vagy amíg a szélük egy kissé barnulni nem kezd. A sütő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk