Hozzávalók 2-3 főre
250 gr túró – 10 gr ch
2 db közepes tojás - 2 gr ch
édesítő – nálam most eritrit volt ami 0 kcal és 0 ch! de édesítheted nyírfacukorral vagy steviával is
1 ek zabpehelyliszt – 15 gr ch
2 ek útifű maghéj – annyira kevés, hogy elhanyagolható a ch tartalma
kevés kókuszolajon pirított morzsa
tejföl
gyümölcs
A túrót keverd ki az édesítővel és a 2 egész tojással, add hozzá a zablisztet és az útifű maghéjat, majd hagyd állni, hogy a maghéj felszívja a massza nedvességtartalmát és összeálljon.
Egy fazék enyhén sós vizet kezdj el forralni, ha fő a víz vizes kézzel készíts gombócokat és főzd addig, amíg fel nem jönnek a gombócok a víz tetejére. Ekkor vedd lejjebb a lángot, főzd pár percig, majd zárd el alatta a gázt.
Pici kókuszolajon piríts egy kevés ch csökkentett morzsát – ha hagyományosan szeretnéd készíteni, de ez akár el is hagyható – majd forgasd bele a kész gombócokat.
1 kis pohár tejfölbe keverj édesítőt, tedd a gombócokat tányérra, locsold meg őket tejföllel és díszítsd idénygyümölcsökkel vagy cukormentes lekvárral. A feltét újabb 12 gr ch-t jelent 100 gr málnával számolva, de 2 főnek feltéttel együtt is csak 17 gr/fő a ch adagja
A sütőt 180 °C-ra (légkeveréses sütő 160 °C előmelegítem. A 4 tojásfehérjét a sóval és 1 evőkanál vízzel kicsit elkeverem. Hozzáadom a cukrot és a vaníliás cukrot, majd a habot...
Elkészítési idő: 1 óra+A kekszet és a diót apritógépben morzsalékossá dolgozzuk, majd összeforgatjuk, annyi lekvárt adunk hozzá, hogy formálható legyen az állaga. Ezután kb. diónyi golyókat formálunk...
Elkészítési idő:A kókusztejből 1 dl-t félreteszünk egy külön tálba, a többit pedig elkezdjük forralni. Amikor a tej már meleg, hozzáöntjük a nyírfacukrot és a kakaóport. Csomómentesre elkeverjük e...
Elkészítési idő:A hozzávalókat összegyúrjuk, 4 lapot nyújtunk. Lekváros diós töltelék a lapok közé, majd a tetejére csokimáz.
Elkészítési idő: 1,5 óra