kb. 1 bögre víz
2,5 deka élesztő
1 e.k cukor
2 nagy ek tejföl
1 k.k só
50 deka liszt
A hozzávalókat a kenyérsütő géppel kidolgoztatom, kelesztem.
Ha elkészült, a tésztát téglalap formára alakítom, majd 10-12 részre osztom.
A kapott csíkokból egyenként hurkát sodrok, majd a hurkából kialakítom a zsemlét.
Első lépésben hurkot készítek, mintha csomót akarnék kötni a tésztára, majd meghúzomaz egyik ágát és betűröm a "csomó" közepébe. Ugyanezt teszem a másik ággal is. Kerek briós formát kapok, középen kikandikáló 2 tésztavéggel. A megformázott zsemléket még 20 percig kelesztem, majd lekenem tojással. Tetejét kedvem szerint megszórhatom magokkal. (szezámmag, mák stb.) 210°-os sütőben kb. 13-15 perc alatt megsütöm
a hozzávalókat összekeverni..megdagasztani 12 részre osztjuk a tésztát...(kb 60gr/db) rudakat formázok belőle (fonható is) fólia alatt kelesztem, majd megkenem olivaolajjal, t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz alapanyagokat egy tálba tesszük összekeverjük, majd a többi alapanyagot is hozzáadjuk, a tejet csak lassan öntjük bele és robotgéppel összedolgozzuk. A tészta ne legyen fo...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElőmelegítem a sütőt 190 Celsius-fokra. A keverőtálba szórom a lisztet, a sütőport és a fűszereket, majd összekutyulom őket. A szárított paradicsomot apró cafatokra nyesegetem, bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszt közepébe mélyedést készítünk. Beleszórjuk a cukrot rámorzsoljuk az élesztőt. A szélére szórjuk a sót. A másik oldalra öntjük az olvasztott vajat. Végül az élesztőre öntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű