menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkemell ananásszal


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


600 g filézett csirkemell
2 evőkanál étolaj (én mindig szőlőmagolajjal főzök)
2 evőkanál méz
3 evőkanál borecet
2 evőkanál szójaszósz
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint chili
1 db nyers ananász vagy ennek megfelelő konzerv
1 evőkanál ételkeményítő

Elkészítés:


Az ananászt meghámozom, és felvágom. A csirkemellet hosszú csíkokra vágom.
Egy nagy serpenyőt megforrósítok, az olajat beleöntöm, és a csirkecsíkokat fehéredésig pirítom magasabb hőfokon.
Sózom, borsozom és kevés chilit rakok hozzá.Felöntöm 1 dl fehérborral és fedő alatt alacsony hőfokon puhára párolom.
Közben egy kis láboskában a mézet megmelegítem, hozzáteszem a borecetet, a szójaszószt, és belecsusszantom a feldarabolt ananászokat. Fél dl bort is öntök alá, mert az ananásznak nincs sok leve, hogy jól meg tudjon puhulni.
Mikor a hús megpuhul kb. 20 perc múlva az ananász is jó lesz, a gyümölcsöt ráöntöm a csirkecsíkokra, és a lét besűrítem 1 evőkanálnyi ételkeményítővel. Párolt rizzsel javaslom tálalni.

Csirkemell ananásszal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Narancsos-balzsamecetes csirkemell
Narancsos-balzsamecetes csirkemell

A páchoz a narancs levébe keverjük a balzsamecetet, a szójaszószt, az olívaolajat, a sót, a borsot és a rozmaring levelét. A csirkemellfilét vékony szeletekre vágjuk, majd az elkés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Serpenyős cordon bleu
Serpenyős cordon bleu

A csirkemellet szeletekre vágjuk, majd mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, végül lisztben megforgatjuk, a felesleget lerázzuk. Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, és a hússzeletek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marianna
Sörben pácolt csirkecombok sütőben sütve
Sörben pácolt csirkecombok sütőben sütve

A csirkecombokat megmossuk és egy tálba tesszük. A zúzott fokhagymát a mustárba keverjük és hozzáadjuk az olajat is és a fűszereket. Ezzel átkenjük a combokat és felöntjük a sörrel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Füstös csirkemell
Füstös csirkemell

A sütőt előmelegítjük, a mellet kettévesszük, szétnyitjuk. Fólia alatt gyengén kiveregetjük, sóval, borssal, mustárral bedörzsöljük. Kis alapterületű tűzálló edényt kikenünk marg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk