Családireceptkönyv.hu

Csirkemell csiperkegombás májkrémmel töltve


Írta:

Elk. idő: 100 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 db csirkemell (egész, filé)
TÖLTELÉK:
400 g csirkemáj
125 g gomba - csiperke/sampion
1 közepes fej vöröshagyma
1 teáskanál fűszerpaprika
30 ml víz
feketebors (őrölt)
majoránna

PANÍROZÁS:
búzaliszt
tojás
zsemlemorzsa

Elkészítés:


A csirkemellfiléket, lemossuk kettéválasztjuk. A fél csirkemelleket oldalának közepén bevágjuk, szétnyitjuk, majd kiklopfoljuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, kevés olajon megpirítjuk. Rátesszük a pirospaprikát, feketeborsot, a kevés vizet - hogy ne égjen meg a pirospaprika -, majd a májat is beletesszük.
Sok majorannát vágjunk apróra, szórjuk a májra, majd fedő alatt, kb 10-15 perc alatt pároljuk puhára a májat.
Az elkészült májat ledaráljuk, a megmaradt levével összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és félretesszük.
Most az alaposan megmosott csiperkegombát félbe, vagy negyed cikkekre vágjuk, olaj nélkül egy serpenyőben majorannával grillezzük, majd a ledarált májhoz keverjük.
Most a korábban kiklopfolt csirkemellekbe elosztjuk a tölteléket, és becsomagoljuk. Fogpiszkálóval rögzítjük a húst.
A húsokat sózzuk, majd kétszer panírozzuk. (Lisztben, majd egész tojásban, és zsemlemorzsában, majd újra.)
Végül bő olajban közepes hőfokon - előmelegített olajban - kisütjük a tekercseket, míg aranybarnák nem lesznek.
A kisült tekercsekből kihúzzuk a fogpiszkálókat, felszeleteljük, és burgonyás körettel tálaljuk.

Csirkemell csiperkegombás májkrémmel töltve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: László
Rántott hús
Rántott hús

TEPSIBEN Tepsibe fél dl olaj, bele a panírozott húsok Tetejükre 5 dkg margarint / vajat morzsolni EM 190 fokos sütőben fedés nélkül 30 perc egyik oldal 20 perc másik oldal...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Esterházy csirkeragu
Esterházy csirkeragu

Előző este a húst ujjnyi csíkokra vágjuk, összeforgatjuk mustárral, borssal, vöröshagymával, babérral és kb. 5 evőkanál olajjal. Egy kisebb zárható dobozban egy éjszakát a hűtőben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Padlizsánnal töltött omlós csirkemell
Padlizsánnal töltött omlós csirkemell

Padlizsánt megmossuk, hosszában felszeleteljük, sózzuk, majd szűrőbe rakjuk. A csirkemell filéket elfelezzük hosszában, majd kettévágjuk, sózzuk. Fehéredésig mindkét oldalát megsüt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Ropogós csirke, sörösdobozon sütve
Ropogós csirke, sörösdobozon sütve

A csirkét mosd meg, majd papírtörlővel töröld szárazra. Egy tálban keverd össze a cukrot, a borsot, a pirospaprikát, egy teáskanál sót, és öntsd hozzá az olvasztott vajat. Ezzel a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk