menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkemell csiperkegombás májkrémmel töltve


Írta:

Elk. idő: 100 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 db csirkemell (egész, filé)
TÖLTELÉK:
400 g csirkemáj
125 g gomba - csiperke/sampion
1 közepes fej vöröshagyma
1 teáskanál fűszerpaprika
30 ml víz
feketebors (őrölt)
majoránna

PANÍROZÁS:
búzaliszt
tojás
zsemlemorzsa

Elkészítés:


A csirkemellfiléket, lemossuk kettéválasztjuk. A fél csirkemelleket oldalának közepén bevágjuk, szétnyitjuk, majd kiklopfoljuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, kevés olajon megpirítjuk. Rátesszük a pirospaprikát, feketeborsot, a kevés vizet - hogy ne égjen meg a pirospaprika -, majd a májat is beletesszük.
Sok majorannát vágjunk apróra, szórjuk a májra, majd fedő alatt, kb 10-15 perc alatt pároljuk puhára a májat.
Az elkészült májat ledaráljuk, a megmaradt levével összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és félretesszük.
Most az alaposan megmosott csiperkegombát félbe, vagy negyed cikkekre vágjuk, olaj nélkül egy serpenyőben majorannával grillezzük, majd a ledarált májhoz keverjük.
Most a korábban kiklopfolt csirkemellekbe elosztjuk a tölteléket, és becsomagoljuk. Fogpiszkálóval rögzítjük a húst.
A húsokat sózzuk, majd kétszer panírozzuk. (Lisztben, majd egész tojásban, és zsemlemorzsában, majd újra.)
Végül bő olajban közepes hőfokon - előmelegített olajban - kisütjük a tekercseket, míg aranybarnák nem lesznek.
A kisült tekercsekből kihúzzuk a fogpiszkálókat, felszeleteljük, és burgonyás körettel tálaljuk.

Csirkemell csiperkegombás májkrémmel töltve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Fehérboros-rozmaringos csirkecomb
Fehérboros-rozmaringos csirkecomb

A csirkecombokat félbevágjuk, és besózzuk. A rozmaringot leszárazzuk, kissé összeaprítjuk. Magas falú serpenyőben olajat forrósítunk, és beletesszük a combokat. Hirtelen megpirítju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Pulpe de pui la cuptor
Pulpe de pui la cuptor

Se taie bucati mari vreo 10 cartofi, 2 morcovi, o radacina de patrunjel, 3 cepe, 3-4 gogosari (sau ce legume prefera fiecare). Toate astea se condimenteaza (sare si piper) si se pu...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemáj - Csirkemájjal töltött gomba
Csirkemáj - Csirkemájjal töltött gomba

1. Először elkészítem a tölteléket: a csirkemájakat forrásban lévő vízbe dobom, és az újraforrástól számított 3 percig a vízben hagyom, majd lecsöpögtetem és kihűtöm. 2. Közben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kitti
Őzgerinces csirkemell
Őzgerinces csirkemell

A csirkemellet megmossuk, kockára vágjuk, sóval borssal ízesítjük és félretesszük. A két gerezd fokhagymát lereszeljük, hozzáadjuk a reszelt sajt háromnegyedét, a tejföl háromnegye...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk