80 dkg csirkemell filé
1 cukkini
1 répa
1 -2 gerezd fokhagyma
só
bors
kevés pirospaprika
provence-i fűszerkeverék
Először is tisztítsd meg a csirkemellet, és vágd ízlés szerint 2-3 szeletbe. Sózd és borsozd.
Tisztítsd meg a csirkemellet, vágd szeletekbe, sózd és borsozd
A sárgarépát és a cukkinit vágd föl csíkokba, aprítsd fel a fokhagymát.
Ízlés kérdése, hogy mekkora csíkokra vágod a cukkinit és a sárgarépát. Nagyon jól illik hozzá az apró (2-3 mm-es) csíkokra vágott, 8-10 cm hosszú zöldség.
Egy nagyobb serpenyőben pirítsd közepes lángon a csirkemelleket 2 ek. olívaolajban 6+6 percig mindkét oldalán. Ha kész, vedd ki egy tányérra.
Ugyanabba a serpenyőbe önts még 1 ek. olívaolajat, add hozzá a répát és a cukkinit. Így a zöldségek a csirkemell ízét is átveszik.
Pirítsd közepes-nagy lángon, időnként forgatva 3 percig.
3 perc után add hozzá a fokhagymát, és pirítsd még 1 percig.
1 perc után adj hozzá ízlés szerint őrölt borsot és a provence-i fűszerkeveréket.
Még egy percig forgasd az egészet nagy lángon.
Vedd le a tűzről, öntsd bele a tejszínt és keverd el.
Add hozzá a paprikát, keverd el azzal is, és tedd vissza a tűzre.
Forrald be, majd tedd bele a csirkemelleket.
5 percig közepes lángon főzd még, a csirkemelleket egyszer-kétszer megforgatva, hogy jobban átvegyék a cukkinis szósz ízét.
♥ A provence-i fűszerkeveréket ma már a legtöbb közepes vagy nagyobb élelmiszerüzletben lehet kapni. Majorannából, rozmaringból, kakukkfűből, oregánóból és levendulából áll, és úgy ahogy van jó
ennek az ételnek.
♥ Tálalhatod kuszkusszal, rizzsel
1. A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, végeit levágjuk, majd a forgóknál ketté vágjuk. 2. A húst sózzuk, szárnyas fűszerkeverékkel és cayenne borssal megszórjuk. 3. A szárny d...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkerészeket megmossuk, ha kell daraboljuk és félre tesszük. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vagdaljuk és olajon szép aranybarnára pirítjuk. Rátesszük a húsdara...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet kisebb kockákra vágjuk sózzuk, borsozzuk. A tejfölt összekeverjük a reszelt sajttal és a lereszelt fokhagymával és mackósajttal, liszttel tojással. Ebbe a masszába t...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűA mázhoz valókat alaposan kikeverem. Egy sütőtepsit, vagy jénait alufóliával kibélelek, dupla rétegben (nem érdemes elhagyni, mert különben napogig lehet súrolni a tepsit). Vékonya...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű