1 kg pulykamell filé
2-3 ek olaj
só, bors
60 dkg kelbimbó
húsleves/húsleves kocka
2 ek vaj
zabliszt
édesburgonya
Vágd a pulykamellet nagyobb darabokra és sózott, borsozott olajjal vékonyan kenegesd be. Tisztítsd meg a
kelbimbót, és vajon dinszteld meg. Ha kapott egy kis színt, öntsd fel pici vízzel és fedő alatt párold puhára.
Készíts világos alapmártást a következőképpen: húslevest vagy húsleveskockával ízesített forrásban lévő vizet sűríts
be egy kis rántással. Ez egy hígabb mártás, spórolj a liszttel!
Előmelegített sütűben – lehetőleg rácson – süsd át a húst.
Tálald a húsdarabkákat a kelbimbóval és ha ebédre lesz, dúsíthatod grillezett édes burgonyával is. A húshoz
hasonlóan kend meg a burgonya szeletkéket fűszeres olajjal (só, kakukkfű vagy rozmaring) és rácson süsd, hogy a
felesleges olaj lecsöpöghessen. Fantasztikus ízkombináció!
A hagymát lepirítjuk, megfűszerezzük majd beletesszük a csirkét és felöntjük vízzel. Ha puhára főtt ráöntjük a tejfölt.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felkockázott füstölt szalonnát megdinszteljük, rátesszük a kockára vágott hagymát a csíkokra vágott csirke mellet. Megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sót, a borsot, a pirospapriká...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet vékonyan felszeleteljük, és kivajazott tűzálló tálba rakjuk. 2. Tejszínbe keverünk kevés sót, borsot, delikátot, felkockázott füstölt szalonnát, leöntjük vele...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A combokat, a gombát felszeljük. 2. A hagymákat kockázzuk, zsiradékon megpároljuk, hozzáadjuk a combokat, a fokhagymát és forgatva lesütjük. 3. Megszórjuk pirospaprikával,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű