50dkg csirkemell filé
ízlés szerint grill fűszerkeverék
1 fej vöröshagyma
1 fej kis fej lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál mustár
étolaj
Húst megmossuk, csíkokra vágjuk. Egy tálban beleöntjük a grillfűszert és annyi olajat, hogy szépen eltudjuk keverni a fűszer-keveréket.Majd belekeverjük a húst és félretesszük.
Vöröshagymát, lilahagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. A fokhagymát, fokhagyma nyomón átnyomjuk.
Majd rátesszük a húst. Fehéredésig pirítjuk, közben hozzá adjuk a fokhagymát, és az 1-2 evőkanál mustárt. Kb. 10 perc el is készül.
Párolt mexikói zöldséges rizzsel tálaltam
A tésztát az útmutató szerint megfőzzük. Amíg a tészta fő, a csirkemellet vékony csíkokra vágom és az olíva olajon aranybarnára pirítom. Ha már tetszetősre pirultak a húsfalatkák,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: A húsokat átkenjük a fűszerekkel, majd két szelet baconnel betekerjük mindegyiket. A zöldségeket megtisztítjuk és csíkokra vágjuk, kivajazott tepsibe tesszük. Ráhelye...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűA csirkét fehéredésig sütjük a fűszerekkel.Hozzáöntjük a zöldséget a hússal együtt főzzük tovább. A tésztát kifőzzük és hozzákeverjük a zöldséges csirkét
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: KönnyűA csirkemelleket enyhén kiklopfoljuk (ha ketté vágjuk, nem kell klopfolni) és egy éjszakára fokhagymás tejbe tesszük. Egy szögletes, magasabb oldalú tűzálló tálat kivajazunk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű