menu

Családireceptkönyv.hu

Csokoládés-gesztenyés rolád


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


5 tojás
10 dkg cukor
20 dkg csokoládé (65%)
1 ek liszt
keserű kakaópor
3 dl tejszín (30%)
25 dkg cukrozatlan gesztenyepüré
porcukor
10 dkg aszalt vörösáfonya
1 vaníliarúd
rum vagy meggylikőr

Elkészítés:


A csokoládét felaprítjuk, és vízgőz felett kíméletesen felolvasztjuk. Az egész tojásokhoz hozzáadjuk a cukrot, egy pici sót, és egy elektromos kézi keverővel habosra, fehérre keverjük. Hozzáadjuk a tojásokhoz a felolvasztott csokoládét, az egy evőkanál lisztet és a sütőport. Összekeverjük a tésztát, és egy sütőpapírral borított sütőlapra öntjük, elsimítjuk. Légkeveréses sütőben 170 C fokon 12-15 perc alatt megsütjük. Amíg a tészta sül, elkészítjük a tölteléket. A gesztenyemasszát – lehetőleg cukrozatlant – villával szétnyomkodjuk, egy kevés porcukorral ízesítjük, öntünk bele egy kevés alkoholt, és alaposan eldolgozzuk. Egy kevés tejjel vagy tejszínnel lágyítjuk, és hozzáadjuk egy rúd vanília kikapart magját. Végül beleszórjuk az aszalt tőzegáfonyát, és összeforgatjuk a felvert tejszínhabbal. Érdemes az elején egy-két kanálnyi tejszínhabbal fellazítani a tölteléket, és utána óvatosan, és könnyed mozdulatokkal hozzáforgatjuk a hab többi részét. A tölteléket hűtőszekrényben kicsit visszadermesztjük. A megsült tésztalapot egy tiszta konyharuhára fektetjük, letakarjuk egy sütőpapírral és rögtön kétszer feltekerjük. Fontos, hogy forrón dolgozzunk a tésztával. Ezután feltekerve szobahőmérsékletűre hűtjük, majd megtöltjük. A tésztát kitekerjük és megtöltjük a gesztenyemasszával, elsimítjuk rajta, és a sütőpapír segítségével feltekerjük a roládot. Szeletelés előtt a hűtőszekrényben lehűtjük, és keserű kakaóporral megszórjuk.

Csokoládés-gesztenyés rolád

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Krumplirózsák.
Krumplirózsák.

Héjastól megmossuk a krumplikat, befűszerezzük, vékonyra szeleteljük, és a baconra pakoljuk úgy hogy fedjék egymást. Lazán feltekerjük és muffin formába rakjuk, 160°-on 30 perc al...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Ünnepi müzligolyók
Ünnepi müzligolyók

A tortabevonót a tasakon leírt elkészítési útmutató szerint megolvasztjuk. A müzlit, a rumaromát, a porcukrot és a margarint egy keverőedényben összekeverjük. Majd kb. 50 g (egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Linzerkoszorú
Linzerkoszorú

1. A lisztből, cukorból, mogyoróból, kakaóból, fahéjból, őrölt szegfűszegből, vajból és 1 tojásból tésztát gyúrunk. Hűvös helyen pihentetjük. 2. A sütőt 200 °C-ra (légkeverésesen...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Diákkenyér
Diákkenyér

Zsírozott, lisztezett tepsibe kétujjnyi vastagon téve, lassú tűznél sütjük. Hidegen szeleteljük. Sokáig eláll.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk