Családireceptkönyv.hu

Csokoládés-gesztenyés rolád


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


5 tojás
10 dkg cukor
20 dkg csokoládé (65%)
1 ek liszt
keserű kakaópor
3 dl tejszín (30%)
25 dkg cukrozatlan gesztenyepüré
porcukor
10 dkg aszalt vörösáfonya
1 vaníliarúd
rum vagy meggylikőr

Elkészítés:


A csokoládét felaprítjuk, és vízgőz felett kíméletesen felolvasztjuk. Az egész tojásokhoz hozzáadjuk a cukrot, egy pici sót, és egy elektromos kézi keverővel habosra, fehérre keverjük. Hozzáadjuk a tojásokhoz a felolvasztott csokoládét, az egy evőkanál lisztet és a sütőport. Összekeverjük a tésztát, és egy sütőpapírral borított sütőlapra öntjük, elsimítjuk. Légkeveréses sütőben 170 C fokon 12-15 perc alatt megsütjük. Amíg a tészta sül, elkészítjük a tölteléket. A gesztenyemasszát – lehetőleg cukrozatlant – villával szétnyomkodjuk, egy kevés porcukorral ízesítjük, öntünk bele egy kevés alkoholt, és alaposan eldolgozzuk. Egy kevés tejjel vagy tejszínnel lágyítjuk, és hozzáadjuk egy rúd vanília kikapart magját. Végül beleszórjuk az aszalt tőzegáfonyát, és összeforgatjuk a felvert tejszínhabbal. Érdemes az elején egy-két kanálnyi tejszínhabbal fellazítani a tölteléket, és utána óvatosan, és könnyed mozdulatokkal hozzáforgatjuk a hab többi részét. A tölteléket hűtőszekrényben kicsit visszadermesztjük. A megsült tésztalapot egy tiszta konyharuhára fektetjük, letakarjuk egy sütőpapírral és rögtön kétszer feltekerjük. Fontos, hogy forrón dolgozzunk a tésztával. Ezután feltekerve szobahőmérsékletűre hűtjük, majd megtöltjük. A tésztát kitekerjük és megtöltjük a gesztenyemasszával, elsimítjuk rajta, és a sütőpapír segítségével feltekerjük a roládot. Szeletelés előtt a hűtőszekrényben lehűtjük, és keserű kakaóporral megszórjuk.

Csokoládés-gesztenyés rolád

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csokis, kekszes, diós ostya szelet
Csokis, kekszes, diós ostya szelet

A vízből és a cukroból szirupot főzünk. Hozzáadjuk a csokoládét, vajat és addig melegítjük, amíg homogén nem lesz az egész. A tűzről levéve hozzáadjuk a kekszet és a diót, majd...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromos-gyömbéres lazac recept
Citromos-gyömbéres lazac recept

A lime és citrom levét és reszelt héját összekeverjük a reszelt gyömbérrel, az olívaolajjal, egy tálban ebbe a páclébe tesszük a lazac szeleteket, és hűtőben 1-2 órán át pá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Olaszos partifalatok
Olaszos partifalatok

A tojást villával felverjük, majd egy közepes tálban alaposan összegyúrjuk a többi hozzávalóval együtt. Ezután kb. fél evőkanálnyi adagokból vizes kézzel falatnyi golyókat formázu...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar kekszes-tejszínes alapú torta karácsonyra, sütés nél
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
kekszes-tejszínes alapú torta karácsonyra, sütés nél

A morzsásra tört kekszet dolgozd egyneműre a fölolvasztott zsiradékkal, majd nyomkodd egyenletesen a forma aljába. Tehetsz alá zsírpapírt is, így könnyebb lesz kiemelni a formából...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk