50 dkg lazac (filé)
2 db lime (leve és reszelt héja)
0.5 db citrom (leve és reszelt héja)
1 ek méz
1 ek gyömbér (reszelt)
2 ek olívaolaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
5 dkg vaj
2 dl főzőtejszín
0.5 evőkanál étkezési keményítő
30 dkg tészta
A lime és citrom levét és reszelt héját összekeverjük a reszelt gyömbérrel, az olívaolajjal, egy tálban ebbe a páclébe tesszük a lazac szeleteket, és hűtőben 1-2 órán át pácoljuk.
Vajat forrósítunk, beletesszük a megpácolt lazacot, sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalát 3-3 percig sütjük.
A hátramaradt vajhoz hozzáöntjük a páclevet, és felforraljuk, hozzákeverjük a tejszínben elkevert keményítőt, és besűrítjük.
A lazacot kifőtt tésztával és a citromos szósszal tálaljuk.
költség: 2700 Ft
RÉNSZARVAS SÜTIK Ezekhez az aranyos kis sütikhez használhatsz bármilyen babapiskóta alakú alapot, vagy babapiskóta formájúra szaggatott mézeskalácsot. Lekvárral, vagy csokikré...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzétvagdostam a csirkeszárnyakat a csonthajlatoknál – van ennek normális neve is, de most ha a fejem tetejére állok sem fog beugrani -, a hegyes végét nem használtam fel (az pl. jó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütikeverék dobozán előírtaknak megfelelően készítsük el a muffinokat, és süssük ki őket 180 fokra előmelegített sütőben. A krémhez felhabosítjuk a mascarponét a tejszínnel,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsük elő az eszközöket: 3 tál, villák, nagy serpenyő sütéshez, konyhai papírtörlővel letakart tál, a csirkék forgatásához húsfogó, vagy fémlapát 1. A csirkemellet konyhai pap...
Elkészítési idő: 25-30 perc Nehézség: Könnyű