1,5 kg egres
1 l víz
40 dkg cukor
4-5 szem szegfűszeg
Az egrest megmosom csészeleveleit és kocsányát eltávolítom.
A vízhez hozzá adom a cukrot és szegfűszeget, majd felforralom.
Az egrest üvegekbe rakom, ráöntöm a felöntő lét, befőzőfóliával betakarom és légmenetesen lezárom az üvegeket.
Befőzőautomata beállítása: 80°-on 30 perc
Kihűlés után felcímkézem és mehet a polcra.
A cukkinit alaposan megmossuk, meghámozzuk, a magos részt kivágjuk, és lereszeljük. Egy edényben feltesszük főni, hozzáöntjük az ananászkonzervet a levével együtt. Belefacsarjuk...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűAz apróra kockázott ananászt felöntjük a vízzel és lassan legalább 20 percig forraljuk. Botmixerrel pürésítjük, majd beleöntjük a cukor 3/4-ét, a citromlevet, a mazsolát és továb...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA paprikákat alaposan megmosom, kicsumázom és vékonyan felszeletelem. A vizet egy lábosban összeforralom az ecettel, cukorral és sóval. Borssal, babérlevéllel fűszerezem. A papri...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítés: A barackot, megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk apróra vágjuk, és kimérünk belőle 900 g-ot. Elkészítés: A gyümölcsöt, a narancslevet és a Bourbon vanílis cukrot eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű