125 g porcukor
125 g mandulaliszt
125 g vaj
1 rúd vanília
4 tojásfehérje
50 g liszt
1 csipet só
A vajat belekockázzuk egy főzőedénybe és barnára pirítjuk.
A vanília rudat ketté vágjuk és kikaparjuk a belsejét.
A vanília magokat egy nagy keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat:
a porcukrot,( kicsit elkeverjük a vaníliával) a lisztet, a mandulalisztet, a csipet sót, és jól elkeverjük.
Egyenként beleadjuk a tojásfehérjéket, és mindegyik után teljesen elkeverjük, csak azután adjuk a következőt.
Végül belekeverjük a barna vajat.
Megtöltjük a financier formát : nagyon jól használhatók töltésre a kis fagylaltos kanalak, de használhatunk nyomózsákot is.
Ha nincs financier forma, tortaformában is meg lehet sütni.
Mielőtt berakjuk a sütőbe, dekorálhatjuk mogyoró törmelékkel vagy mandulával, vagy kis bogyós gyümölccsel. (lehet mirelit is.)
230°-on sütjük.
1. A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük és addig gyúrjuk, míg össze nem áll. Ha nem áll össze, adunk még hozzá pici vizet. Ha kész, félretesszük. 2. Az almákat meghámozzuk, cikke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót alaposan összekeverünk a dió kivételével. A diót csak utolsó körben forgatjuk hozzá, hogy ne törjön össze. Muffin kapszlikkal bélelt, vagy kiolajozott muffin sü...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűAz almát meghámozzuk és lereszeljük. Hozzáadjuk a cukrot és a többi töltelékhez valót. Félretesszük. A lisztbe tesszük a sütőport és elkeverjük benne, majd elmorzsoljuk a zsírral...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat üsd egy tálba, és keverd ki jó alaposan a cukorral. Add hozzá az olajat, a vizet, a vaníliás cukrot, a citrom levét és reszelt héját, majd a sütőporral és mákkal vegyít...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű