40 dkg finomliszt
20 dkg rétesliszt
2 kk. só
0.5 kocka friss élesztő
1 kávéskanál cukor
1 dl olaj
1.5 dl tej
1.5 dl víz
Kenyérsütőgépben megkelesztjük a tésztát. Kicsit átgyúrjuk, majd 12 db. egyenlő részre vágjuk.
Egyesével kinyújtjuk ovális lapokká, kb. 3 mm vastagra és a rövidebb oldaláról feltekerjük. Letakarjuk őket a lisztezett deszkán és 45 percig kelesztjük.
Egy 4 literes lábasban vizet forralunk, a 4 liter vízhez 1 kk. cukrot teszünk. A cukortól lesz szép, barna a kifli.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Amikor a víz majdnem forr, akkor egyesével beletesszük a kifliket.
Nem süllyed le, hanem a víz tetején úszik, ezért a lapáttal kicsit lenyomjuk a víz alá, kb. 6 másodpercre. Utána kivesszük és rögtön sütőpapíros tepsire tesszük.
200°-on 25 percig sütjük.
Érdemes figyelni a sütésnél, mert gyorsan megpirul.
Az élesztőt elkeverjük a cukros folyadékkal, a sót a lisztel. Az élesztős folyadékot hozzáöntjük a liszthez és egyneművé jeverjük. Ezután adjuk hozzá a vajat és jól kidagasztjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- A sütőt 220 C-ra melegítjük és kibélelünk egy tepsit sütőpapírral - A karfiolt összeturmixoljuk rizsszem méretűre - Összekeverünk minden hozzávalót és a tepsibe simítjuk,10-12...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lisztet a sóval és a sütőporral keverjük el. A tojást enyhén verjük fel, keverjük el a kefirrel és az olívaolajjal, majd adjuk a liszthez. Alapos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk még a 3 tk sót, a szoba hőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztjuk, meleg helye...
Elkészítési idő: 3 ora Nehézség: Könnyű