60 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 tk cukor
15 g só/ 2 tk
7 dkg puha vaj
3,2 dl tej
kenés: vaj
Élesztőt futtatni. Liszt,só, vaj dagasztani.
Olajos tál,tészta,fólia.1 óra kelesztés.
Átgyúrni, 12 fele osztani,gömbölyíteni. Pihi 10 perc.Formázni.
Lekenni vízzel.
Tepsi, papír, zsemle fóliával letakarni,1 óra kelesztés.
200 fok 15-30 perc sütés,aranybarnára.
Forrón lekenni olvasztott vajjal.
Az élesztőt elmorzsoljuk, cukros, 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. A liszttel elkeverjük a sót, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, és a többi tejjel eldolgozzuk. Utoljára a langyos...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA lisztet, sót átszitáljuk, így könnyebb lesz a tésztája. Az élesztőt, mokkás kanál cukorral, langyos tejben felfuttatjuk. A hozzávalókból kelt tésztát dagasztunk. Amikor...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk. A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt és...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes