60 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 tk cukor
15 g só/ 2 tk
7 dkg puha vaj
3,2 dl tej
kenés: vaj
Élesztőt futtatni. Liszt,só, vaj dagasztani.
Olajos tál,tészta,fólia.1 óra kelesztés.
Átgyúrni, 12 fele osztani,gömbölyíteni. Pihi 10 perc.Formázni.
Lekenni vízzel.
Tepsi, papír, zsemle fóliával letakarni,1 óra kelesztés.
200 fok 15-30 perc sütés,aranybarnára.
Forrón lekenni olvasztott vajjal.
Az élesztőt felfuttatjuk langyos vízben. A burgonyát megfőzzük, áttörjük és langyosra hűtjük Mindent összegyúrunk. Kicsit ragacsos,de lágy tésztát kell kapnunk. Lelisztezzük a t...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesElőkészítés: A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük, és állni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük. Elkészítés: Töltelék:...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyérsütő gépbe egymás után rakjuk: - langyos víz - tej - cukor - élesztő - vaj - liszt - só - C vit. tabl Elindítjuk: Normál fokozat- 3 óra 10 percig dagaszt -pár per...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesAz élesztőt kb 1 dl langyos savóban vagy vízben, amihez egy teáskanál cukrot adtunk feloldjuk, és hagyjuk felfutni. A lisztet átszitáljuk egy tálba, én ilyenkor a sót is hozzá szo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű