60 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 tk cukor
15 g só/ 2 tk
7 dkg puha vaj
3,2 dl tej
kenés: vaj
Élesztőt futtatni. Liszt,só, vaj dagasztani.
Olajos tál,tészta,fólia.1 óra kelesztés.
Átgyúrni, 12 fele osztani,gömbölyíteni. Pihi 10 perc.Formázni.
Lekenni vízzel.
Tepsi, papír, zsemle fóliával letakarni,1 óra kelesztés.
200 fok 15-30 perc sütés,aranybarnára.
Forrón lekenni olvasztott vajjal.
A kenyeret egy mély tepsibe tesszük, levágjuk a kalapját, kiszedjük a belsejét és a kenyér köré rakjuk. A tejfölt és a krémsajtot összekeverjük, ízlés szerint sózzuk és beleöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított, lecsöpögtetett medvehagyma leveleit apróra vágjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót, a medvehagymát és jól összekever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban összekeverjük a lisztet, élesztőt, sót, cukrot és hozzáadjuk a meleg vizet. Először egy kanállal elkezdjük összekeverni a tésztát, utána pedig kézzel kissé bedagasztjuk...
Elkészítési idő: 5 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókból, a vaj kivételével tésztát dagasztottam, majd hűtőbe tettem 1-1,5 órára. Ezután két felé vágom,majd nyolc- nyolc egyforma darabba vágom, gömbölyítem őket, majd mind...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű