♥ TÉSZTA:
25 dkg liszt
15 dkg vaj
1 db tojás
1 evőkanál ételecet (10%-os)
1 dl tejföl (20%-os)
1 csipet só
♥ KRÉM:
1 l tej
4 db tojás
25 dkg kristálycukor
2,4 dkg vaníliás cukor
13 dkg liszt
♥ HAB:
5 dl habtejszín
♥ MÁZ:
1 evőkanál kávé (instant, por)
20 dkg kristálycukor
7 dkg vaj
és még 4 evőkanál tej
Melegítsük elő a sütőt 165 fokra. A tészta elkészítésével kezdjük a munkát.
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 1-2 órára,utána könnyebb lesz vele dolgozni .
A kihűtött tésztát lisztezett deszkára helyezzük, kétfelé vágjuk, majd mindkét lapot kinyújtjuk. A lapokat egymás után, egy nagyobb tepsi hátuljára fektetjük, melyre előzőleg sütőpapírt tettünk , villával megszurkáljuk (bár így is fel fog hólyagosodni, de talán kevésbé) és 165 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
Most a vaníliás krém elkészítése következik.
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgájához hozzáadunk az 1 l tejből 1 dl-t, a lisztet és a cukor felét. Simára keverjük.
A gázra feltesszük a maradék tejet, hozzáöntjük a vaníliás cukrot, vagy a vaníliarúd kikapart belsejét, és felforraljuk.
Ha felforrt a tej, hozzáöntjük az előzőleg elkészített tojásos masszát, majd botmixerrel simára keverjük. Ezután lehúzzuk a gázról.
A tojásfehérjéket habbá verjük a cukor másik felével.
Visszatesszük a tejes masszát a gázra és nem túl nagy lángon hozzákeverjük a habot. Ezzel 2-3 percig még főzzük, közben óvatosan keverjük.
El is készült a vaníliás krémréteg.
Az egyik tésztalapra rásimítjuk a kész krémet, majd hagyjuk kihűlni – kb 30 perc
Most a tejszínhab réteget helyezzük fel. Ha a krém kihűlt, felverjük a tejszínhabot és a krémre simítjuk.
Ezután következik a máz elkészítése:
Az instant kávét feloldjuk a tejben, hozzátesszük a cukrot, majd takarék lángon kevergetjük, míg a cukor felolvad.
Ha elkezd sűrűsödni, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a vajat. Ezt a legjobb géppel végezni, míg tejföl sűrűségű krémet kapunk, kb 1 perc alatt.
Innentől kezdve gyorsan kell dolgoznunk, rásimítjuk a mázat a megmaradt másik tésztalap hátoldalára.
Ha kissé megszáradt a máz, felkockázzuk az immáron mázzal fedett tésztalapunkat. Darabonként helyezzük vissza a lapokat a tejszínhabra, így könnyen szeletelhető lesz a kész sütemény.
A tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a bort, a sütőporos lisztet, kakaóport, végül a tojások felvert habját. Egy 25*38 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes.Az egyik leves tésztát egyben megsütjük a másikat meg felvágjuk kockára és úgy süssük meg....A tejben megfőzzük a pudingot tegyünk bele cukrot ízlés szerint... Hagyjuk kihűlni maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNačin pripreme: Umutiti margarin i šećer. Dodati 1 jaje, mleveni keks, seckane žele bombone, mlevene orahe, 2 narendane jabuke i suvo grožđe (može, a i ne mora). Sve dobro izmes...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA cukrot a tojásokkal és a vajjal keverd habosra. A lisztbe szórd bele a sütőport és a kakaóport. Vegyítsd a kettőt, majd az egészet keverd simára. A legjobb, ha kézi habverővel do...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű