menu

Családireceptkönyv.hu

Fülemüle fészek


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ SZIRUP:
3 pohár cukor
3 pohár víz
2-3 evőkanál rózsavíz
1 csipet só
1 evőkanál lime- vagy citromlé
♥ TÉSZTA:
1 dl joghurt
20 dkg vaj
1/2 dl olaj
1 tojás
1/2 pohár cukor
1/2 pohár búzadara
1 csomag sütőpor (12 g)
kb. 4 pohár liszt
♥ TETEJÉRE:
1 tojássárgája
egész törökmogyoró vagy mandula vagy dió
darált mandula vagy aprított dió vagy kókuszreszelék

Elkészítés:


Először a szirupot készítjük el. Ehhez a cukrot a vízzel és a többi hozzávalóval együtt felforraljuk, majd forrástól számítva 3 percig főzzük. Hideg helyen hagyjuk kihűlni.
A joghurtot a tojással, az olvasztott (de már nem forró) vajjal, az olajjal és a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojást és a darát, majd alaposan elkeverjük. Ezután rászórjuk a sütőport, és fokozatosan adagolva beledolgozunk annyi lisztet, hogy puha, könnyen kezelhető, az edény falától elváló tésztát kapjunk.
Enyhén lisztezett felületen kb. fél cm vastagra nyújtjuk. (Egyszerűbb egyszerre csak a tészta felével dolgozni.) Kis pohárral vagy pogácsaszaggatóval 6 cm-es korongokat szaggatunk. A korongok felének közepébe (akár egy kupakkal) kb. 3 cm-es lyukat szúrunk. Kiolajozott sütőtepsire rendezzük őket, alulra a teli köröket, rájuk egy-egy lyukas korongot. Megkenjük őket tojássárgájával, közepükbe 3-3 hántolt törökmogyorót helyezünk.
Előmelegített 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve azonnal meglocsoljuk a süteményt a sziruppal. 5 percig hagyjuk őket dagadni, majd tálcára szedjük, megszórjuk kevés darált mandulával, dióval vagy kókuszreszelékkel, és fogyasztásig hideg helyen tároljuk.

Fülemüle fészek

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Linzer
Linzer

A lisztet a Ramaval elmorzsolom, majd bele a többi, gyorsan összegyúrom. Kb. 1 óra hűtőben pihentetés. Nyújtás, szaggatás, sütés. Én kb 3 mm vastagságúra szoktam nyújtani. Be...

Elkészítési idő: 2 óra +
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kuglóf by Mónika Illés
Kuglóf by Mónika Illés

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Egg custard tarts
Egg custard tarts

Method 1. To make the pastry, stir the flour and ground almonds together in a large bowl, then add the butter and rub in with your fingertips until the mixture resembles breadcrum...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
citromos mignon
citromos mignon

A tojásokat szétválasztottam, a sárgáját a cukorral és a sütőporral, fehéredésik kevertem. Beledolgoztam a lisztet, és a fehérjéből vert kemény habbal fellazítottam. Egy 25 x 25 cm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk