50 dkg túró
3 dl habtejszín
20 dkg porcukor
1.5 dl tej
20 g zselatinpor
1 db vanília rúd
friss gyümölcsök vagy cukormentes konzerv
50 dkg eper
stevia vagy cukor
A kissé összetört túrót a tejszínnel, porcukorral és a vanília rúd kikapart magjaival kikeverjük. A hideg 1.5 dl tejbe beleesszük a zselatinport majd lassú tűzön felolvasztjuk és az első rottyanásig forraljuk. Rövid hűlést követően a kikevert túrós masszához keverjük, majd frissentartó fóliával kibélelt őzgerincsütőbe öntjük. Kb. 1-1,5 órára hűtőszekrénybe tesszük. Amikor a desszert megdermedt, kiöntjük a formából és egyenlő szeletekre vágjuk.
Az epret kevés cukorral kb. 20 perc alatt összefőzzük, leturmixoljuk, majd tálaláskor a túrószeletekre öntjük.
Keverhetünk a túrós masszához idénygyümölcsöt vagy konzervet ízlés szerint.
A cukrot a tojásokkal habosra keverjük, majd hozzákeverjük az olajat, ezután a lisztet, sütőport, végül a tejet. Muffin kapszlikkal bélelt muffin formákba kanalazzuk a tésztát úgy,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk egészen addig, amíg krémessé válik. A tészta felét sütőpapírral kibélelt tepsibe (25*35 cm ) öntjük és 10-12 pe...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. A levét kifacsarjuk. Ezután hozzáadjuk a tojásokat, a kétféle cukrot és fokozatosan a sütőporral elkevert lisztet....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsak össze kell keverni a hozzávalókat és kész is :)
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű