A tésztához
60 dkg finomliszt
6 dkg cukrozatlan kakaópor
2 db tojás
5 ek tej
5 ek méz
1 kk szódabikarbóna
18 dkg porcukor
15 dkg margarin
0.5 csomag sütőpor
1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
A krémhez
5 evőkanál finomliszt
4 db tojássárgája
7 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
A sütőt előmelegítjük. A margarint a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat, a porcukrot, langyos mézet, a tejet, a szódabikarbónát, kakaót és sütőport.
Jól összegyúrjuk, majd 4 részre osztjuk. Míg az egyik lapot kinyújtjuk, a többit letakarjuk, hogy ne száradjon.
Zsírozott tepsi hátulján megsütjük a lapokat.
Elkészítjük a krémet: a lisztet, a tojássárgákat kis tejjel simára keverjük, hozzáadjuk a többi tejet és sűrűre főzzük.
Amíg hűl a főzött krém a margarint, és a porcukrot a vaníliacukorral habosra keverjük. A két anyagot összedolgozzuk, és a lapokat megtöltjük. Előtte a lapokat langyos tejjel megkenjük. A tetejére is jusson krém.
A tetejét csokoládéreszelékkel, vagy tortadarával díszítjük. 1 éjszakát hagyjuk pihenni.
sütési hőfok: 150°C
A búzadarát tálba tesszük, ráöntjük a hideg tejet, jól összekeverjük és 30-40 percig pihentetjük, hogy a daraszemek megduzzadjanak. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, egy kis sót, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét felverem, majd hozzáadom a cukort, és kemény habbá verem. A tojás legyen szobahőmérsékletű. Elkeverem a tejet, olajat, tojássárgát és a cukrot. Rászitálom a sütőp...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet összekeverem a porcukorral, hozzáreszeltem nagy lyukú sajtreszelőn a hideg vajat, ezt az ujjaink között morzsaszerű keverékké alakítjuk, majd hozzáadjuk a tojássárgájá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztának valókat összegyúrjuk, hogy egy közepes keménységű, könnyen nyújtható tésztát kapjunk. /tejföllel lehet korrigálni először kevesebbet majd ha igényli akkor mehet bele...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes