menu

Családireceptkönyv.hu

Cukkinis-kakaós piskóta Szafi


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 120 g aprított cukkini (héj nélkül)
- 150 g Szafi Free világos piskóta lisztkeverék
- 45 g Szafi Fitt negyedannyi édesítő
- 20 g frissen facsart citromlé
- 15 g Szafi Fitt holland kakaópor
- 1 ek. folyékony kókuszolaj
- 1 dl langyos víz
- Szafi Fitt por eritrit a tetejére (elhagyható)

Elkészítés:


A lisztet, kakaóport, édesítőt, kekszfűszert elkeverjük. A meghámozott cukkinit aprítógépben összeaprítjuk (vagy lereszeljük), hozzáadjuk az olajat, vizet, citromlevet majd a lisztes keveréket és egy villával vagy kis kézi habverővel összekeverjük.
Formába öntjük és előmelegített sütőben megsütjük, majd rácson hagyjuk kihűlni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Gázsütőben 4-es fokozaton – ez kb. 180 fok – 24-26 percig sütöttem, egy kb. 16-18 cm-es szilikonformát használtam. Megsüthető például 18 cm-es kerek formában is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
Zserbós keksz
Zserbós keksz

A hideg vajat kockára vágjuk és elmorzsoljuk a lisztel és a porcukorral. Hozzáadjuk a diót és tojássárgáját és összegyúrjuk. Rudat formálunk belőle és folpackba csomagolva hűtőbe...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Csokis Marlenka
Csokis Marlenka

A száraz hozzávalókat átszitálom, majd hozzáadom az olvasztott margarint és a tojásokat. Alaposan összedolgozom, 4 egyforma részre osztom, kicsit hűtőben pihentetem (így majd könny...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gesztenyés álom
Gesztenyés álom

Elsőként elkészítjük a krémet: a vaníliás pudingot megfőzzük a tejben, majd a margarint habosra keverjük a porcukorral, és hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz. A gesztenyés alaphoz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Panna cotta
Panna cotta

A zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt és a tejet egy lábasba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliarúd kikapart magocskáit és magát a rudat is, majd az egé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk