4 tojás
12 dkg por alakú erythritol (ízlés szerint)
40 dlg finomra reszelt sárgarépa
1 ek. almaecet vagy citromlé
25 dkg darált dió
8 ek. nyílgyökérpor
1 púpozott tk. szódabikarbóna
1 dl mandulaolaj vagy olvasztott kókuszolaj
A krémhez:
2 dl behűtött kókuszkrém
2-3 ek. erythritol
10 dkg olvasztott csoki (tej-, cukor- és szójamentes)
Mixerrel keverd 4-5 percig tojásokat az édesítővel,ezalatt jó habos lesz és kifehéredik. Keverd hozzá a reszelt répát és a citromlevet vagy ecetet. A száraz hozzávalókat vegyítsd el, add ezt is hozzá, a végén öntsd hozzá az olajat és keverd simára. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, öntsd bele a masszát, előmelegített 170 fokos (légkeveréses) sütőben süsd kb 35-40 percig. Ellenőrizd, hogy a közepe is átsült-e, a sütési idő sütőnként változó lehet. Hagyd kihűlni, majd készítsd el a krémet. A behűtött kókuszkrémet kevés édesítővel keverd habosra. A csokit olvaszd fel, amikor már langyosra hűlt keverd a kókuszkrémbe, kend a süti tetejére. Kockákra vágva tálald, még napok múlva is puha marad
A zselatint a tejbe tesszük és lassú tűzön melegítjük. Amikor a tej langyos és a zselatin felolvadt, levesszük a tűzhelyről és hozzákeverjük a tehéntúrót. Adunk hozzá 2 evőkanál cu...
Elkészítési idő:A kukoricalisztet forró tejjel leforrázzuk. Kevés cukrot, sót, vaníliás cukrot, olvasztott vajat teszünk bele. Jól kikeverjük és papírral bélelt tepsibe öntjük. Lassan átsütjük. Ad...
Elkészítési idő:20 dkg vajba begyúrunk 5 dkg lisztet, lapos kockát formálunk belőle, befóliázzuk és frigóba tesszük. A fennmaradó lisztből vajból hideg sós citromos (vagy ecetes)vízzel, keményeb...
Elkészítési idő: