Hozzávalók:
300 gramm étcsokoládé (70-75%-os)
175 gramm vaj
2 teáskanál vaníliakivonat
6 tojás
6 evőkanál tejszín
4 evőkanál stevia (mennyisége ízlésedtől függően változtatható)
Elkészítés:
Alacsony lángon, odafigyelve olvaszd össze és keverd egybe a csokoládét és a vajat, kicsit hagyd hűlni, mielőtt hozzáadod a vaníliát.
Keverd össze a tojást, a tejszínt és az édesítőt. Legalább 3-4 percig keverd, amíg habos nem lesz,
Lassan adagolva keverd össze a tojásos keveréket a csokoládéval. A keverék állaga egy pudingéra fog emlékeztetni.
Sütőben vagy tortaformában 180 fokon süsd készre az édességet 40 perc alatt.
Gyümölccsel még jobban fel tudod dobni a csokoládé ízét!
A hozzávalókat összedolgozzuk. Fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával. – a 10 dkg lisztet kikeverjük a 10 dkg langyos zsírral – majd ezzel a masszával megkenjük a kinyújtott tés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt gyújtsd be, még mielőtt nekiállsz, hiszen mire felmelegszik már tolhatod is be a tésztát majd! Ha ez megvan egy tálba tedd bele a lisztet és a cukrot, valamint a sütőport...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tojásokat ketté választom. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem. A sárgáját a liszttel, és az édesítővel elkeverem. Annyi vizet adok hozzá, hogy sűrűbb...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojást keverjük össze 50 g cukorral, adjuk hozzá a kihűtött, olvasztott vajat. A lisztet keverjük össze a sütőporral és szitáljuk a tojásos keverékhez, a masszát gyúrjuk össze. E...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű