1 bögre rizs
0,5 bögre cukor
1 bögre víz
1 l tej
1 dl tejszín
0,5 zacskó tejszín ízű pudingpor
4 nagy őszibarack
4 ek cukor
2 ek szörp (én bodzát használtam)
1 ek citromlé
A megmosott rizst feltesszük a vízzel főni. Amikor nagyjából felszívta a rizs a vizet, hozzáöntjük az előre felmelegített 9 dl tejet, és hozzáadjuk a cukrot. Takarék lángon addig főzzük gyakori kevergetés mellett, amíg megpuhul a rizs.
A maradék 1 dl tejet a tejszínnel és a pudingporral csomómentesre keverjük, és a már megpuhult rizshez adjuk. Amikor megfőtt, tálakba adagoljuk.
Az őszibarackot felkockázzuk. Egy edénybe öntjük a cukrot, a szörpöt és a citromlevet. Kevergetés mellett felolvasztjuk a cukrot, amikor kezd barnás színűvé válni, hozzáöntjük az őszibarackot és 3-4 percig kevergetés mellett összefőzzük. Rögtön a tálkákba adagolt rizsre kanalazzuk.
Miután kihűlt, hűtőbe tesszük, és min. 3-4 órán keresztül tovább hűtjük.
A hozzávalókat összekeverjük és sütőpapírral kibélelt, olajjal megkent, zsemlemorzsával megszórt tepsiben,180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Ha kihűlt, porcukorr...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA megfőtt tejbedarát hagyjuk kihűlni.Ha kihűlt felszeleteljük. Aztán bepanírozzuk: liszt, tojás, zsemlemorzsa. Közben az étolajat melegítjük, aztán a szelet grízeket beletesszük....
Elkészítési idő: kb 40-50 perc Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a 20 dkg cukrot, és tovább verjük. A sütőporos lisztet beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt, nagyobb méretű tepsibe tepsibe öntjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót tálba tettem, villával áttörtem, hozzáadtam a rizsdarát, a reszelt citromhéjat és, csipet sót és két tojás sárgáját, majd az egészet alaposan összekevertem. Hagytam egy órá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű