60 g vaj
120 g cukor (vaníliás is mehet bele) 1 1/2 dl cukor
1 citrom reszelt héja és leve
2 nagy tojás szétválasztva
60g liszt
késhegynyi sütőpor
2,5-3 dl tej
1. Sütő előmelegít 200 fokra
2. A vajat keverjük ki a citromhéjjal és cukorral
3. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, a lisztet és a sütőport, majd jöhet a tej és a citromlé
4. Felverjük a tojásfehérjét kemény habbá, majd hozzáadjuk a keveréket óvatosan, hogy a hab ne törjön össze..
5. Kivajazott jénaiba, vagy más tűzálló edénybe öntjük, majd egy 1/3 ig vízzel megtöltött tepsibe állítjuk az edényt és 45 percig sütjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük, majd kisodorjuk és korongokat szúrunk ki belőle. 2. Megtöltjük a korongokat töltelékkel és kifli formára felsodorjuk. 3...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, apránként adjuk hozzá a tejfölt. Rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk. 4 cipóra osztjuk. 25 × 39 cm-esre nyújtjuk, sütőpapírral...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cseresznyét magozzuk ki, majd alaposan csepegtessük le. --A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral. - Ezután először állandó keverés mellett, a...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesÖsszekeverni a hozzávalókat, majd teáskanállal forró olajba szaggatni, aranybarnára sütni. Lecsöpögtetjük majd bármilyen szórócukorba forgathatjuk. Porcukor, fahéjas cukor, kakaós...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű