60 g vaj
120 g cukor (vaníliás is mehet bele) 1 1/2 dl cukor
1 citrom reszelt héja és leve
2 nagy tojás szétválasztva
60g liszt
késhegynyi sütőpor
2,5-3 dl tej
1. Sütő előmelegít 200 fokra
2. A vajat keverjük ki a citromhéjjal és cukorral
3. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, a lisztet és a sütőport, majd jöhet a tej és a citromlé
4. Felverjük a tojásfehérjét kemény habbá, majd hozzáadjuk a keveréket óvatosan, hogy a hab ne törjön össze..
5. Kivajazott jénaiba, vagy más tűzálló edénybe öntjük, majd egy 1/3 ig vízzel megtöltött tepsibe állítjuk az edényt és 45 percig sütjük.
Tedd egy tálba a tészta összes hozzávalóját, gyúrd össze, majd 26 cm-es tortaformába nyomkodd bele úgy, hogy az oldalaira is felhúzod a tésztát. Ezután egy másik tálban keverd össz...
Elkészítési idő:Tegyük a réteslapokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd egy kevés vízzel kenjük meg és szórjuk meg cukorral, ezután pedig takarjuk le sütőpapírral és tegyünk rá egy tepsit. Nyo...
Elkészítési idő: 1 óraA tojást a cukrokkal és a reszelt almával kikeverjük. A sütőport a liszttel, a kávéval és dióval összekeverjük, majd hozzá adjuk az előző masszához. Fakanállal szépen hozzá...
Elkészítési idő: 60