♥ HÚS:
2 nagy vagy 4 kisebb egész csirkecomb
6 dkg puha vaj
1 kis csokor friss rozmaring (a fele finomra vágva)
só
őrölt bors
1 egész fej + 1 gerezd fokhagyma
♥ BURGONYA:
30 dkg burgonya (tisztítva mérve)
4-5 evőkanál fűszeres vaj (a kész sült csirke alól)
só
♥ MÁRTÁS:
6 evőkanál kökénylekvár
1 kisebb lila hagyma
3-4 evőkanál fűszeres vaj (a kész sült csirke alól)
1 csipet só
méz (ízlés szerint)
A csirkecombot megtisztítjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, a bőrt fellazítjuk. A vajat kikeverjük a finomra vágott rozmaringgal, sóval, borssal, 1 gerezd reszelt fokhagymával, és a csirkecombok bőre alá töltjük. Egy tűzálló tálat kikenünk kevés vajjal, belefektetjük a combokat, a félbevágott fokhagymafejet és a megmaradt 2-3 rozmaringágat. Alufóliával lefedjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 1,5 óra alatt készre sütjük. Ezután a fóliát levesszük, majd az ételt további 15-20 perc alatt aranybarnára pirítjuk, közben a kisült fűszeres vajjal locsolgatjuk.
Amíg a hús készül, a burgonyát kockákra vágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, melegen tartjuk. A kész sült hús alól 4-5 evőkanálnyi fűszeres vajat serpenyőben felhevítünk, és aranybarnára pirítjuk rajta a burgonyát.
A mártáshoz a fűszeres vajat kis lábasban felhevítjük, megdinszteljük rajta a finomra vágott lila hagymát. Hozzáadjuk a lekvárt, a sót, ízesítjük mézzel, majd az egészet összefőzzük.
A húst a burgonyával és a kökénymártással kínáljuk.
A csirkemellet és a zöldségeket kis kockákra vágjuk és felváltva feltűzzük pálcikákra (kb. kettőre ráfér). Megsózzuk és alaposan megborsozzuk, majd alufóliába csomagoljuk és az elő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA melleket kiklopfoljuk,sózzuk,borsózzuk. A puha vajat összekeverjük a felaprított újhagymával,és a petrezselyemmel. Bekenjük a csirkemelleket,feltekerjük,hústűvel rögzítjük. Sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsd be 180 fokra. Ha van légkeverésed, használd azt! Készítsd elő a csirkemellet. Vágd le ha van rajta zsírosabb rész, esetleg csont. Itt egyben sütjük a csirkemelle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirke mellfilét kettévágom és kiklopfoljuk. A töltelékhez a májat apró kockára vágjuk és hozzáadjuk a reszelt almát. Az egészet összekeverjük a mézzel, majoránnával, sóval, bors...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű