5 tasak sült gesztenye
1 fej hagyma
füstölt szalonna zsírjára sütve,
1/2 húsleveskocka
magozott aszalt szilva
kb 1 dl víz (bor)
só ízlés szerint
A füstölt szalonnál apró kockára vágom és zsírjára sütöm. Ezalatt a hagymát apró kockákra vágom, majd a szalonnához téve megdinsztelem. Ezután hozzáadom a gesztenyét, az aszalt szilvát, kb. 1 dl vizet és a 1/2 leveskockát. Sózom, ha szükséges. Főzöm, amíg a szilva megpuhul, és kissé besűrűsödik a leve. Max. 5 perc.
♥ Aszalt szilvával töltött csirke vagy pulykamellhez szoktam tálalni.
Elkészítés: 1. Megfőzzük a krumplikat a héjukban. Lehűtjük, meghámozzuk. 2. Aprítógépbe tesszük a krumplit, a tojást, a sajtot, a fokhagymaport, súzzuk és borsozzuk, simára dolgoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt köményes, sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük, és krumplitörővel vagy villával darabosra törjük. A kenyeret késes aprítóban morzsává daráljuk, majd a karfiolhoz ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megpucolt krumplit kevés vajon, kevés vízzel fedő alatt megpároltam. Egy kisebb fej újkáposztát laskára vágtam, egy csokor újhagymát felkarikáztam. Vajon puhára pároltam őket, de...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gravyhez a vajon kicsit megpirítjuk a lisztet, sózzuk, borsozzuk, felöntjük az alaplével, és sűrűre beforraljuk. A krumplit megmossuk, cikkekre vágjuk, sütőpapírral bélelt te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű