5 tasak sült gesztenye
1 fej hagyma
füstölt szalonna zsírjára sütve,
1/2 húsleveskocka
magozott aszalt szilva
kb 1 dl víz (bor)
só ízlés szerint
A füstölt szalonnál apró kockára vágom és zsírjára sütöm. Ezalatt a hagymát apró kockákra vágom, majd a szalonnához téve megdinsztelem. Ezután hozzáadom a gesztenyét, az aszalt szilvát, kb. 1 dl vizet és a 1/2 leveskockát. Sózom, ha szükséges. Főzöm, amíg a szilva megpuhul, és kissé besűrűsödik a leve. Max. 5 perc.
♥ Aszalt szilvával töltött csirke vagy pulykamellhez szoktam tálalni.
A zabpelyhet forróvízzel leöntöm, majd amikor kihűlt hozzáadom a lereszelt hagymát, apróra vágott tojást, petrezselymet, nyers tojást, sót, borsot, rozmaringot. A masszát betetesze...
Elkészítési idő:A lisztet a tojással, sóval és annyi vízzel kavarjuk össze, hogy könnyen keverhető massza legyen. Lobogó, sós vízbe - amibe tehetünk 1 evőkanál olajat is - szaggatjuk, egyszerre...
Elkészítési idő:1. A burgonyát megpucoljuk, majd gerezdekre szeleteljük és forró vízben 8 percig félig megfőzzük. Leszűrjük, szárazra töröljük. 2. Egy keverőtálban a burgonya szeleteket összekeve...
Elkészítési idő:Magát a főtt tölteléket és a receptjét csak azért írtam le, mert mi már azon a kérdésen is meglepődtünk, amit az Unokaöcsénk lagzijában tettek fel a debreceni rokonok, hogy m...
Elkészítési idő: 60