5 tasak sült gesztenye
1 fej hagyma
füstölt szalonna zsírjára sütve,
1/2 húsleveskocka
magozott aszalt szilva
kb 1 dl víz (bor)
só ízlés szerint
A füstölt szalonnál apró kockára vágom és zsírjára sütöm. Ezalatt a hagymát apró kockákra vágom, majd a szalonnához téve megdinsztelem. Ezután hozzáadom a gesztenyét, az aszalt szilvát, kb. 1 dl vizet és a 1/2 leveskockát. Sózom, ha szükséges. Főzöm, amíg a szilva megpuhul, és kissé besűrűsödik a leve. Max. 5 perc.
♥ Aszalt szilvával töltött csirke vagy pulykamellhez szoktam tálalni.
Elkészítés: Felteszünk egy nagy fazéknyi vizet forrni. A tojásokat kicsit felverjük, hozzáadjuk a túrót, az olajat, a sót, és kis adagokban a lisztet és a tejet. A tészta ne legye...
Elkészítési idő:A gumót meghámozzuk, hasábokra vágjuk és zsírban kisütjük.
Elkészítési idő:1. A burgonyát feltesszük egészben héjába főlni. 2. A szalonnát, sajtot, kolbászt felkockázzuk. 3. A kihűlt burgonyát meghámozzuk, majd bevágjuk három helyen és beletesszük a...
Elkészítési idő:Tarhonyát átmos, lecsepegtet Olajat felhevít Forró olajra rádob Hozzá 1 tk tengeri só 1-2 percig kevergetve pirít, majd hideg vízzel felönt (ujjnyira ellep) Forrásig közepes,...
Elkészítési idő: 30 perc