5 tasak sült gesztenye
1 fej hagyma
füstölt szalonna zsírjára sütve,
1/2 húsleveskocka
magozott aszalt szilva
kb 1 dl víz (bor)
só ízlés szerint
A füstölt szalonnál apró kockára vágom és zsírjára sütöm. Ezalatt a hagymát apró kockákra vágom, majd a szalonnához téve megdinsztelem. Ezután hozzáadom a gesztenyét, az aszalt szilvát, kb. 1 dl vizet és a 1/2 leveskockát. Sózom, ha szükséges. Főzöm, amíg a szilva megpuhul, és kissé besűrűsödik a leve. Max. 5 perc.
♥ Aszalt szilvával töltött csirke vagy pulykamellhez szoktam tálalni.
1. A burgonyát meghámozzuk, sós vízben puhára főzzük. 2. Forrón áttörjük, kis darab vajat belemorzsolunk, megsózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük. 3. A tojások sárg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, vizes kézzel golyókat formázunk belőle, és bő forró olajba kisütjük. Nem kell panírozni! A hozzávalókból, a golyók méretétől függően 10 – 15 db-...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük, majd sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és kiolajozott tepsibe tesszük, hozzáadjuk a felszeletelt bacont és az apróra vagdosott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szárított gombát beleszórom egy tálba, és annyi lobogó forró vizet öntök rá, hogy jó 5 centivel ellepje. 30 perc múlva, amikor már eléggé megszívta magát, leszűröm, és vékony csí...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes