- 50dkg liszt
- 4 tojás
- pici só
- kb. 2 – 2,5 dl víz
- kifőzéshez: víz és só
- vaj
A lisztet egy nagyobb keverőtálba tesszük. Beleütjük a tojásokat, megsózzuk, és fakanállal összekeverjük. Annyi vízzel öntsük fel, amennyit a liszt felvesz (azaz a tészta ne legyen folyós, de túl sűrű sem), keverjük össze. Ha időnk engedi, hagyjuk a tésztát letakarva kb. 1 órát pihenni (elhanyagolható)
Egy edényben tegyünk fel bőséges vizet forrni, sózzuk . Ha már forr a víz, helyezzük az edény tetejére a tésztával tele prést és gyors mozdulattal nyomjuk a forrásban levő vízbe .
Ha a späzlik(nokedlik) feljöttek a víz felszínére, kész,kiszedjük lecsepegtessük és forrón vajat teszünk rá és összekavarjuk hogy ne ragadjon
A hámozott burgonyát sós vízben puhára főzöm, ha megfőtt leszűröm és áttöröm, hagyom kihűlni. Hozzáadom a sajtot, tojást sót, borsot, esetleg a fokhagymát, összegyúrom, henger ala...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, forró olajban kisütjük, majd tejföllel tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a cukrokkal és a sóval felforraljuk. A tojásokat beleütjük egy tálba, és nagyon lazán villával éppen átkavarjuk. Amikor a tej felforrt, beleöntjük a tojásokat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű