menu

Családireceptkönyv.hu

Gombás csirkemell


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 kg csirkemell filé
1 fej vöröshagyma
25 dkg csiperke gomba

őrölt fehérbors
3 evőkanál zabpehelyliszt
olaj a sütéshez
2 dl víz

Elkészítés:


A hagymát nagyon apróra vágom, és a gombát is feldarabolom. Kicsit félreteszem.
A csirkemellet fél tenyérnyi darabokra vágom, besózom, és a lisztbe forgatom. Egy nagyobb serpenyőben kevés olajon hirtelen megsütöm. Papírtörlőre szedem.
A visszamaradt olajban megpárolom a hagymát, majd a gombát is hozzáadom, kicsit megsózom. Pár percig együtt párolom, majd kb. 2 dl vízzel felengedem. Az őrölt fehér borssal fűszerezem, beleteszem a megsült csirkemellet, és fedő alatt addig párolom, amíg a víz elpárolog, és besűrűsödik a szaft.
Közben elkészítem a köretet, ami lehet rizs, vagy sült krumpli.

Gombás csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Palóc töltött csirkemell
Palóc töltött csirkemell

1.A csirkemellek bőrét eltávolítjuk, filézzük. Nyitott szeleteket vágunk,óvatosan klopfoljuk. 2.Sózzuk, borsozzuk, pihentetjük. 3.A raguhoz a füstölt szalonnakockát félig kisütjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukkinis paradicsomos csirke
Cukkinis paradicsomos csirke

A csirkemelleket felszeleteltem, sóztam, borsoztam és olíva olajon megsütöttem. Kevés vajjal kikenten egy tűzálló tál/sütőedény alját, belefektettem a csirkehús szeleteket. A megma...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Galántai csirkecomb
Galántai csirkecomb

Először a mártáshoz fogunk hozzá. Zsírban megpirítjuk a vöröshagymát, beletesszük egy kis apróra vágott kaprot, késhegynyi pirospaprikát, ízlés szerint sót. Ha van csontlé, úgy az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemell fokhagymás-tejfölös bundában
Csirkemell fokhagymás-tejfölös bundában

A húst megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, meghintjük sóval, jól átforgatjuk és kicsit hagyjuk lecsepegni. Bő olajat forrósítunk. Egy tálba rakjuk a forgatáshoz a lisztet. Egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk