Családireceptkönyv.hu

Gombás csirkemell


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 kg csirkemell filé
1 fej vöröshagyma
25 dkg csiperke gomba

őrölt fehérbors
3 evőkanál zabpehelyliszt
olaj a sütéshez
2 dl víz

Elkészítés:


A hagymát nagyon apróra vágom, és a gombát is feldarabolom. Kicsit félreteszem.
A csirkemellet fél tenyérnyi darabokra vágom, besózom, és a lisztbe forgatom. Egy nagyobb serpenyőben kevés olajon hirtelen megsütöm. Papírtörlőre szedem.
A visszamaradt olajban megpárolom a hagymát, majd a gombát is hozzáadom, kicsit megsózom. Pár percig együtt párolom, majd kb. 2 dl vízzel felengedem. Az őrölt fehér borssal fűszerezem, beleteszem a megsült csirkemellet, és fedő alatt addig párolom, amíg a víz elpárolog, és besűrűsödik a szaft.
Közben elkészítem a köretet, ami lehet rizs, vagy sült krumpli.

Gombás csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dorottya
Rozmaringos csirke, sült kelbimbóval
Rozmaringos csirke, sült kelbimbóval

A csirkecombokat a fűszersóval megszórjuk, hintünk rá kevés borsot, szárított rozmaringot és sütőzacskóban ropogósra sütjük. A kelbimbót megtisztítjuk, ha nagyobbak felezzük, ne...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Ropogósra sült csirkecomb fűszeres krumplival
Ropogósra sült csirkecomb fűszeres krumplival

A ropogósra sült csirkecomb elkészítéséhez a csirkecombokat megtisztítjuk, leitatjuk róla a nedvességet, majd bedörzsöljük a sóval. 4 ek vajat egy tálkában megolvasztunk, elkeverj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Csirkekuglóf aszalt áfonyával
Csirkekuglóf aszalt áfonyával

A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, sózzuk és megszórjuk a grill és piri-piri fűszerkeverékkel. A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a lereszelt sajtot, a zúzott fokha...

Elkészítési idő: 110 perc
Nehézség: Könnyű
share
Rántott csirkecomb felső szezánmagos bundában
Rántott csirkecomb felső szezánmagos bundában

A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, bevágjuk a csontok mellett - hogy jól átsüljön - és besózzuk. Elkészítjük a panírozás hozzávalóit. Az első tányérba tesszük a lisztet,...

Elkészítési idő: 1,5-óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk