50 dkg csirkemell filé
só
feketebors (őrölt)
A gombás töltelékhez
4 fej gomba
2 evőkanál tejföl (20%-os)
só
feketebors (őrölt)
150 g bacon
A csirkemellet megmossuk, és közepesen vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. A gomba tönkjét kivesszük, megmossuk majd felkockázzuk a gomák fejét, tönkjét. Egy serpenyőben olajat hevítünk, megdinszteljük benne a gombát. Pár perc dinsztelés után hozzáadjuk a tejfölt, jól elkavarjuk, sózzuk, borsozzuk (itt merészebbek lehetünk a borssal) majd összefőzzük. Leterítjük a bacont rá a csirkemellet, majd a gombás tölteléket. Nem túl szorosan feltekerjük. A jénai alján jól eloszlatunk olajat, majd a göngyölt húsokat belehelyezzük. 40-45 percig sütjük légkeveréses sütőben 170 C fokon.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Vágd föl a hagymát karikára. Tisztítsd meg a csirkemellet a fölösleges zsíroktól és inaktól, vágd ketté ha egészben vetted. Fel is szeletelheted,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemellet kis szeletekre vágom. A hús aljáról leesik egy kis darab, na akkorára. Befűszerezem, tálba teszem és leöntöm joghurttal. Csak annyival, ami szépen bevonja a húst. Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelkockázzuk a csirkét és egy serpenyőben olívaolajon átsütjük. Hozzáadjuk a mézet, szójaszószt, cukrot és a keményítőt, majd kis lángon kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik a szósz....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűcsirkemellet csíkokra szeleteljük,A gombát nem túl apróra felvágjuk és kevés olajon lepirítjuk. Az összes hozzávalót a szeletelt bacon kivételével összekeverjük egy tálban....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű