Családireceptkönyv.hu

Házi vaj készítése (Hervé Palmieri receptje)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 cl habtejszín 30-35 %-os
só (opcionális)

Elkészítés:


A tejszínt öntse a habüstbe, és verje, mintha tejszínhabot készítene.
Kb. 15 perc után a vaj kiválik a folyadékból.
Egy sűrű szövésű anyagon (pelenka, konyhai törlő) átszűrjük, lecsepegtetjük.
Hideg vízzel leöblítjük és formázzuk.
Hűtőben tartjuk fogyasztásig.
Egy héten belül felhasználandó

Házi vaj készítése (Hervé Palmieri receptje)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Cskbm naka
Paleo hamis sajt
Paleo hamis sajt

A cukkinit megpucoltam, felkarikáztam, megfőztem, majd átszűrtem az aprítógépbe (nem csepegtettem le, nem baj ha egy kis főző víz is kerül a gépbe). Ehhez adtam a 3 ek. zselatin...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karfiolpörkölt - OK
Karfiolpörkölt - OK

1. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. 2. Olajat hevítünk, beletesszük a finomra vágott hagymát, és aranysárgára pirítjuk. 3. Megszórjuk pirospaprikával, azonnal felen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Fűszervaj,paleo
Fűszervaj,paleo

A zöldséget puhára pároljuk és leszűrjük, lecsepegtetjük. A kókusztejszínt a kókuszolajjal meglangyosítjuk, majd elkeverjük benne a zselatint. Az összes hozzávalót a zöld fűszer...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
Krumplilángos
Krumplilángos

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk