Családireceptkönyv.hu

Házi vaj készítése (Hervé Palmieri receptje)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 cl habtejszín 30-35 %-os
só (opcionális)

Elkészítés:


A tejszínt öntse a habüstbe, és verje, mintha tejszínhabot készítene.
Kb. 15 perc után a vaj kiválik a folyadékból.
Egy sűrű szövésű anyagon (pelenka, konyhai törlő) átszűrjük, lecsepegtetjük.
Hideg vízzel leöblítjük és formázzuk.
Hűtőben tartjuk fogyasztásig.
Egy héten belül felhasználandó

Házi vaj készítése (Hervé Palmieri receptje)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Kandispálca házilag - gasztroajándék
Kandispálca házilag - gasztroajándék

2,5 dl vízhez 50 dkg cukor kell, a cukrot a vízben felforraljuk, amíg a cukor teljesen feloldódik, majd lehűtjük. Eközben – legalább fél óráig- a pálcikát beáztatjuk: mi egyszer...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nóra
Töltött kelkáposzta rántva
Töltött kelkáposzta rántva

A kelkáposzta leveleket forró vízben puhára főzzük,( lehet ételizesitős vizben), majd lecsepegtetjük, szárazra töröljük. A szárazra törlésre nagy szükség van, mert átnedvesedik tör...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Szarvasgombás májpástétom
Szarvasgombás májpástétom

Nagyobb darabokra vágjuk fel a sertésmájat, majd a babérlevéllel és a felszelt hagymával együtt pároljuk meg. Hagyjuk kihűlni, és daráljuk le. Közben a felolvasztott zsírban süssük...

Elkészítési idő: 2-2,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsanett
Gyros Házilag
Gyros Házilag

A pitához az alapanyagokat jól összegyurom utánna kb 1 órát pihentetjük,8 kis gömböt formázunk és megint pihentetjük,fél óra mulva 3-4 mm vatagra nyujtjuk öket, A sütöt 220 fokra m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk