menu

Családireceptkönyv.hu

Húsvétra ♥ Sonkás alagút


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 nagy tubus majonéz,
3 dl tejföl,
1db húsleveskocka ,
1 csg étkezési zselatin,
3db főtt tojás,
2db csemege uborka,
1-2 szál főtt sárgarépa,
10 dkg párizsi(vagy ami éppen van a hűtőben felvágott),
20 dkg csirkemell sonka
1 pár füstült virsli,

Elkészítés:


A tejfölt, a majonézzel összekeverjük, a tojást, az uborkát, a sárgarépát, a párizsit, illetve az összes pluszt kis kockákra vágjuk.
1 dl vízben felfőzzük a húsleveskockát, amikor langyosra hűlt feloldjuk benne a zselatint, ismét forrásig melegítjük, majd amikor kissé lehűlt a tejfölös masszával elkeverjük és hozzáadjuk az összekockázott mindenfélét. Őzgerincformát folpackkal kibélelünk, majd a sonka szeletekkel kirakjuk és ebbe öntjük a masszát.
Nagyon mutatós, ha a virsliket hosszában, egyben hagyva belefekteted, lehetőleg a massza közepére. Ebben az esetben a massza felét alá, a másik felét a virsli fölé öntjük. Majd betakarjuk sonkával.Hűtőben néhány óra alatt megdermesztjük. Nem árt, ha enyhén lenyomatjuk még az őzgerincformában. Vékony szeletekre vágva kínáljuk, a siker biztos! de bármivel fel lehet tuningolni, ami otthon van,pl. apró kockára vágott kaliforniai paprika, trappista sajt, szintén apró kockára vágva, stb.(vagy bármilyen szeletelhető, ill. szeletelt sonka, a lényeg, hogy ne kerek, hanem tégla v. kocka profilú legyen),

Húsvétra ♥ Sonkás alagút

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ildikó
Házi gordon
Házi gordon

a húst mossuk megtörölgetjük folpackkal letakarva kicsit kiverjük sózzuk borsozzuk mindegyikre egy sonka egy sajtot fektetünk, majd félbe hajtjuk és húsverővel összekalapáljuk őket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Birsalmás bableves
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Birsalmás bableves

Előző este beáztatjuk a babot, a felhasználás előtt leöntjük róla a vizet, átmossuk és 2-3 liter hideg vízben feltesszük főni. Megsózzuk, beletesszük a babérlevelet és egészben a p...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézeskalács fűszerkeverék
Mézeskalács fűszerkeverék

A felsorolt fűszereket őröld finomra, majd alaposan keverd össze és tedd jól záródó üvegbe! Fél kg liszthez elegendő 1, 5 kanál fűszerkeverék.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amália
Zserbó
Zserbó

A lisztet morzsoljuk el a vajjal. A tejet picit melegítsük fel, hogy langyos legyen, tegyünk bele 1-2 teáskanál cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Ha megdagadt az élesztő,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk