Kozák sapka recept
Gasztrostúdió fakanál Kedvenc receptek közé
Vedd fel a könyvjelzőid közé a receptet
Print Friendly and PDF Megosztás
Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás
30 dkg porcukor
6 evőkanál langyos víz
18 dkg liszt
2 kanál kakaó
fél csomag sütőpor
A krémhez:
4 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
15 dkg vaj
20 dkg porcukor
kókuszreszelék
A tetejére:
3 dkg kakaó
10 dkg cukor
3 evőkanál víz
10 dkg vaj
A tojássárgákat a porcukorral és a langyos vízzel habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, a sütőport, majd a keményre habbá vert tojásfehérjét. Ebből a masszából tésztát sütünk.
Ha kihűlt, nagyobb pogácsaszaggatóval kivágjuk a kerek kucsmaformákat. Középen vízszintesen kettévágjuk és rendesen megkenjük a krémmel.
A tejben sűrűre főzzük a vaníliás pudingot. Ha kihűlt, a vajat és a porcukrot hozzátesszük és jól összekeverjük.
A sütemény oldalát is megkenjük a krémmel, majd kókuszreszelékben megforgatjuk.
A kakaóból, cukorból és vízből lassan felfőzve csokimázat készítünk. Ha besűrűsödött, belekeverjük a vajat.
Minden darab tetejére csokoládémázat csorgatunk, így nyeri el végső formáját.
A tojássárgákat a porcukorral és a langyos vízzel habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a kaka
A prádhoz a spenótot 30-60 másodpercre zubogó vízbe tesszük, majd azonnal jeges vízben lehűtjük (blansírozzuk), és amikor teljesen lehűlt, ahogy csak tudjuk, kifacsarjuk belőle a n...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa narancslevet felforraljuk, a pektint összekeverjük az édesítőszerrel, majd hozzáöntjük a narancsléhez, de úgy, hogy habverővel folyamatosan, gyors mozdulatokkal simára keverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát sós vízben megfőzöm, majd összetöröm. A tojássárgáját a majonézzel, a mustárral és a borssal elkeverem, beleöntöm az összetört burgonyába, majd jól összegyúrom. A tetej...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat összeöntöm elmorzsolom a vajat majd mézzzel tésztát gyurok belöle beteszem a hütőbe egy éjszakára becsomagolom. másnap erősen belisztezett deszkán vékonyra n...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű