Családireceptkönyv.hu

Kozák sapka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kozák sapka recept
Gasztrostúdió fakanál Kedvenc receptek közé
Vedd fel a könyvjelzőid közé a receptet
Print Friendly and PDF Megosztás
Hozzávalók:

A tésztához:

6 tojás
30 dkg porcukor
6 evőkanál langyos víz
18 dkg liszt
2 kanál kakaó
fél csomag sütőpor

A krémhez:

4 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
15 dkg vaj
20 dkg porcukor
kókuszreszelék

A tetejére:

3 dkg kakaó
10 dkg cukor
3 evőkanál víz
10 dkg vaj

Elkészítés:


A tojássárgákat a porcukorral és a langyos vízzel habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, a sütőport, majd a keményre habbá vert tojásfehérjét. Ebből a masszából tésztát sütünk.
Ha kihűlt, nagyobb pogácsaszaggatóval kivágjuk a kerek kucsmaformákat. Középen vízszintesen kettévágjuk és rendesen megkenjük a krémmel.
A tejben sűrűre főzzük a vaníliás pudingot. Ha kihűlt, a vajat és a porcukrot hozzátesszük és jól összekeverjük.
A sütemény oldalát is megkenjük a krémmel, majd kókuszreszelékben megforgatjuk.
A kakaóból, cukorból és vízből lassan felfőzve csokimázat készítünk. Ha besűrűsödött, belekeverjük a vajat.
Minden darab tetejére csokoládémázat csorgatunk, így nyeri el végső formáját.

A tojássárgákat a porcukorral és a langyos vízzel habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a kaka

Kozák sapka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
MÉZES POGÁCSA-PUSZEDLI
MÉZES POGÁCSA-PUSZEDLI

.A lisztet, a porcukrot a fűszert,és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük .Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint, a mézet, és a tojásokat .Ezt villával add...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Lazac kéksajtos bundában
Lazac kéksajtos bundában

A kéksajtot tálba tesszük és villával kissé összetördeljük. Hozzákeverjük a vajat, a zöldfűszerekkel ízesítjük, végül beledolgozzuk a zsemlemorzsát. Fóliára tesszük és ügyesen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Görög Hasselback-csirkemell
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Görög Hasselback-csirkemell

csirkemellet tisztítsd meg, vagdosd be, de ügyelj arra, hogy ne vágd át teljesen. Sózd és borsozd ízlés szerint. Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, a citromlevet, a zúzot...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézeskalács mandula- és zöldbanán liszttel
Mézeskalács mandula- és zöldbanán liszttel

1. A mézet és a mézeskalács fűszerkeveréket összeforraljuk (mellette állva, mert gyorsan forr). A tűzről levéve beletesszük a vajat, és addig kevergetjük, amíg teljesen elolvad. 2...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk