Kozák sapka recept
Gasztrostúdió fakanál Kedvenc receptek közé
Vedd fel a könyvjelzőid közé a receptet
Print Friendly and PDF Megosztás
Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás
30 dkg porcukor
6 evőkanál langyos víz
18 dkg liszt
2 kanál kakaó
fél csomag sütőpor
A krémhez:
4 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
15 dkg vaj
20 dkg porcukor
kókuszreszelék
A tetejére:
3 dkg kakaó
10 dkg cukor
3 evőkanál víz
10 dkg vaj
A tojássárgákat a porcukorral és a langyos vízzel habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, a sütőport, majd a keményre habbá vert tojásfehérjét. Ebből a masszából tésztát sütünk.
Ha kihűlt, nagyobb pogácsaszaggatóval kivágjuk a kerek kucsmaformákat. Középen vízszintesen kettévágjuk és rendesen megkenjük a krémmel.
A tejben sűrűre főzzük a vaníliás pudingot. Ha kihűlt, a vajat és a porcukrot hozzátesszük és jól összekeverjük.
A sütemény oldalát is megkenjük a krémmel, majd kókuszreszelékben megforgatjuk.
A kakaóból, cukorból és vízből lassan felfőzve csokimázat készítünk. Ha besűrűsödött, belekeverjük a vajat.
Minden darab tetejére csokoládémázat csorgatunk, így nyeri el végső formáját.
A tojássárgákat a porcukorral és a langyos vízzel habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a kaka
Összedolgozzuk a hozzávalókat, majd a végén a 6 tojás fehérjének habját keverjük bele. Vizes kézzel forrásban lévő, vegetás vízben főzzük meg.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tojások fehérjét habbá verjük. A sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral és a vízzel habosra keverjük. A kakaóport összekeverjük a sütőporral, liszttel és sóval, végül a 3 féle te...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesTojáshéjak előkészítése : A 10 tojást alaposan megmossuk, szikkasztjuk, majd kb. 2 cm átmérőjű lyukat készítünk óvatosan a tojások tetején Itt távolítjuk el a tartalmukat (termés...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes220 fok légkeverésen, kb. 40-45 perc. Egyszer megfordítva a hús.
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű