Kozák sapka recept
Gasztrostúdió fakanál Kedvenc receptek közé
Vedd fel a könyvjelzőid közé a receptet
Print Friendly and PDF Megosztás
Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás
30 dkg porcukor
6 evőkanál langyos víz
18 dkg liszt
2 kanál kakaó
fél csomag sütőpor
A krémhez:
4 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
15 dkg vaj
20 dkg porcukor
kókuszreszelék
A tetejére:
3 dkg kakaó
10 dkg cukor
3 evőkanál víz
10 dkg vaj
A tojássárgákat a porcukorral és a langyos vízzel habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, a sütőport, majd a keményre habbá vert tojásfehérjét. Ebből a masszából tésztát sütünk.
Ha kihűlt, nagyobb pogácsaszaggatóval kivágjuk a kerek kucsmaformákat. Középen vízszintesen kettévágjuk és rendesen megkenjük a krémmel.
A tejben sűrűre főzzük a vaníliás pudingot. Ha kihűlt, a vajat és a porcukrot hozzátesszük és jól összekeverjük.
A sütemény oldalát is megkenjük a krémmel, majd kókuszreszelékben megforgatjuk.
A kakaóból, cukorból és vízből lassan felfőzve csokimázat készítünk. Ha besűrűsödött, belekeverjük a vajat.
Minden darab tetejére csokoládémázat csorgatunk, így nyeri el végső formáját.
A tojássárgákat a porcukorral és a langyos vízzel habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a kaka
.A lisztet, a porcukrot a fűszert,és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük .Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint, a mézet, és a tojásokat .Ezt villával add...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kéksajtot tálba tesszük és villával kissé összetördeljük. Hozzákeverjük a vajat, a zöldfűszerekkel ízesítjük, végül beledolgozzuk a zsemlemorzsát. Fóliára tesszük és ügyesen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűcsirkemellet tisztítsd meg, vagdosd be, de ügyelj arra, hogy ne vágd át teljesen. Sózd és borsozd ízlés szerint. Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, a citromlevet, a zúzot...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A mézet és a mézeskalács fűszerkeveréket összeforraljuk (mellette állva, mert gyorsan forr). A tűzről levéve beletesszük a vajat, és addig kevergetjük, amíg teljesen elolvad. 2...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű