menu

Családireceptkönyv.hu

Karácsonyra ♥ Francia saláta őzgerincben


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


kb. 0,5 kg franciasaláta zöldségkeverék
2 db nagy pohár tejföl
1 evőkanál citromlé

bors
5 db tojás
20 g étkezési zselatin
5 evőkanál majonéz
1 őzgerincforma

Elkészítés:


A franciasaláta zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk. A tejfölt kikeverjük a majonézzel, citromlével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Bátran ízesítsük, nehogy a végeredmény sótlan legyen. A zselatint kb 1-1,5 dl forró vízhez adjuk, és kis lángon folytonos keverés közben feloldjuk benne. Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hozzáadhatjuk a majonézes alaphoz, majd alaposan elkeverjük. A zöldségmixet is elkeverjük benne. Folpackal kibéleljük az őzgerincformát úgy, hogy mindkét oldalán túlnyúljon. A franciasaláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban ráhelyezzük a tojásokat, majd a saláta másik felével lefedjük. Ráhajtjuk a fólia széleket minden irányból.

A formát az asztalhoz ütögetjük,hogy egyenletesen kitöltse a saláta. Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakát tud dermedni. Másnap a tálaló-tálra borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát és tetszés szerint díszíthetjük piros paprikából kivágott virágszirmokkal, petrezselyem levelekkel.

Karácsonyra ♥ Francia saláta őzgerincben

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szilveszteri malacsült
Szilveszteri malacsült

A malacot megmosdatjuk. Jól megtűzdeljük fokhagyma gerezdekkel. Bedörzsöljük a belsejét sóval, borssal, majoránnával. Bőrével felfelé a tepsibe fektetjük. Megkenjük olvasztott z...

Elkészítési idő: 1,5 h
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Töltött húsvéti kalács
Töltött húsvéti kalács

Készítés előtt néhány órával dagasztótálba szitáljuk a lisztet, hogy átvegye a konyha melegét. 3 dl langyos tejben föloldjuk az élesztőt, és a liszt közepébe nyomott mélyedésbe töl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mézes kalács (bögrés)
Mézes kalács (bögrés)

1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikró...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Apró fánk
Apró fánk

Az élesztőt futtasd meg kb. egy deci langyos, enyhén cukrozott tejben, egy evőkanálnyi olvasztott vajat pedig keverj el egy púpozott evőkanál cukorral és a 3 tojás sárgájával. Add...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk