3 kg érett kökény
3 kg cukor
6-7 db fahéj
3 rúd vanília
3 l gyümölcspálinka
A kökényt akkor jó szedni amikor már megcsípte a dér. A kökényt megmosom, majd egy 5 literes befőttes üvegbe teszem, kicsit megtöröm kézzel, de nem nyomok szét minden szemet. Hozzáadok 3 kg cukrot, majd jól elkeverem. Mehet hozzá a vanília félbevágva, majd a fahéj. Felöntöm a pálinkával. 5-6 hétig érlelem, sokszor átkeverem. Hideg kamrában is tarthatjuk nem hűtőben és csak 4 hétig hagytam érni, mert annyi időm volt karácsonyig. Leszűröm, hogy szép tiszta likőrt kapjak ezt akár kétszer is meg kell tegyem.
A bodzabogyószirupot egy 2 l-es, széles szájú üvegbe öntjük, hozzáadjuk a pálinkát, a vizet, a fűszereket, és lefedve 6-12 napig érleljük. Leszűrve kisebb üvegekbe töltjük. Kb. 1...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűAz Y pohárba és a shakerbe koktéljeget szedünk. A shakerbe belemérjük a tequilát, Cointreaut, citromlevet és összerázzuk. A pohárból kiöntjük a jeget, és sóval crustázzuk. Végül...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA vizet, mézet, csersavat összefőzzük, lehabozzu, hagyjuk kihülni. A megmosott, lecsurgatott, kimagozott meggyet a többi hozzávalóval üvegbe tesszük, nagy befőttesbe. Ráöntjük a mé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl almaléhez 1 dl céklalevet veszünk (a salátáról leszűrve), citromlével elkeverve, jégkockával tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű