3 kg érett kökény
3 kg cukor
6-7 db fahéj
3 rúd vanília
3 l gyümölcspálinka
A kökényt akkor jó szedni amikor már megcsípte a dér. A kökényt megmosom, majd egy 5 literes befőttes üvegbe teszem, kicsit megtöröm kézzel, de nem nyomok szét minden szemet. Hozzáadok 3 kg cukrot, majd jól elkeverem. Mehet hozzá a vanília félbevágva, majd a fahéj. Felöntöm a pálinkával. 5-6 hétig érlelem, sokszor átkeverem. Hideg kamrában is tarthatjuk nem hűtőben és csak 4 hétig hagytam érni, mert annyi időm volt karácsonyig. Leszűröm, hogy szép tiszta likőrt kapjak ezt akár kétszer is meg kell tegyem.
A tejet felforraljuk. Beletesszük a cukrot és az összetört csokit. Kevergetjük, amíg elolvad. Hagyjuk kihűlni, majd beletöltjük egy üvegbe. Hozzáadjuk a pálinkát, és alaposan össze...
Elkészítési idő:A vízből és a cukorból 50 %-os szirupoldatot főzünk. A menta leveleket leszedjük, egy edénybe tesszük, rámerünk a cukros oldatból nagyjából egy decit, és botmixerrel turmixoljuk. E...
Elkészítési idő: